Ekonomi

At arabası tekerinden 360 milyon dolarlık ihracata

Yaklaşık bir asır önce at arabası tekeri, tahta sandalye ve tel dolapların üretilmesiyle mobilya imalatına başlanan İnegöl, bugün 110 ülkeye ihracat yapıyor. - Anadolu Ajansı

At arabası tekerinden 360 milyon dolarlık ihracata
01-09-2016 17:37

BURSA - HARUN KAYMAZ

"Mobilya başkenti" olarak nitelendirilen Bursa nın İnegöl ilçesinde, yaklaşık 100 yıl önce bazı girişimcilerin at arabası tekeri, tahta sandalye ve tel dolaplar üretmesiyle mobilya imalatına başlanırken, bugün 110 ülkeye 360 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç ustanın bir asır önce başlattığı mobilya üretiminin, bugün ilçeyi "mobilya başkenti" konumuna taşıdığını söyledi.

İlçede sektörde asgari ücretle çalışan bulunmadığını ve mobilya imalatının tam anlamıyla istihdam dostu olduğunu ifade eden Aktaş, her geçen gün daha da iyiye gittiklerini dile getirdi.

Önceki yıllarda ülke genelinde sadece birkaç kentin mobilya ile ilgilendiğini vurgulayan Aktaş, Şimdi 62 kentte mobilya sektörüyle ilgili üretim var. Biz lokasyon olarak doğru noktadayız, bir elimiz Avrupa da, bir elimiz Asya da, bir elimiz Ortadoğu da bir elimiz Afrika da. dedi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER