Genel

'Askerlerin yemeği Manisa Valiliği koordinesinde hazırlanacak'

Manisa Valisi Güvençer, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki görülen gıda zehirlenmesi vakaları sonrası askerlerin yemek ihtiyacının Valilik koordinasyonunda Tugay Komutanlığı ve belediyelerle karşılandığını bildirdi.

'Askerlerin yemeği Manisa Valiliği koordinesinde hazırlanacak'
18-06-2017 17:02

MANÄ°SA

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışladaki zehirlenme ÅŸüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

Bakan Işık Manisa'da yemekten etkilenen askerleri ziyaret etti

Halen hastanede bulunan 37 askerin durumlarının iyiye gittiÄŸini dile getiren Güvençer, zehirlenmenin nedeninin uzman ekiplerce araÅŸtırıldığını ifade etti.

Güvençer, ÅŸu bilgileri verdi:

"Bugünden itibaren geçici olarak askerlerin yemek ihtiyacı Valilik koordinesinde, Tugay Komutanlığı ve belediyelerle birlikte hazırlanıyor. 3 öÄŸün olarak hazırlanan kumanyalar askerlere dağıtılıyor. Türkiye Halk SaÄŸlığı Kurumu BaÅŸkanlığı Enfeksiyon Hastalıkları birimi uzmanlarından oluÅŸan bir heyet, dün geceden bu yana çalışma halindeler. Kara Kuvvetler Komutanlığı EÄŸitim Doktrin Komutanlığı (EDOK) heyeti ile Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı da olayla ilgili tahkikatı sürdürüyor."

Tedavi altındaki 44 askerden 7'si taburcu edildi

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamada, hastanede tedavi gören 44 askerden 7'sinin daha taburcu edildiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, Albay Arif Seyhun Kışlası'nda dün akÅŸam yemeÄŸi sonrası bir grup askere baÅŸ dönmesi ve mide bulantısı ÅŸikayeti sonrası gıda zehirlenmesi tanısı konulması olayıyla ilgili 590 askerin etkilendiÄŸi ve 372 MehmetçiÄŸin hastanelere sevk edildiÄŸi, Manisa Devlet Hastanesinde 22, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesinde 7 ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde 8 olmak üzere 37 askerin tedavisinin devam ettiÄŸi bilgisi verildi.

Muhabir: Zekeriya GüneÅŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER