Teknoloji

Askeri alanlarda iPhone'a geçiş devam ediyor!

İngiliz ordusunun, güvenlik gerekçesiyle oldukça gizli olan görüşmeleri gerçekleştirmek için iPhone'a geçiş yapacağı duyuruldu. Peki, ordu hangi model iPhone'ları kullanacak?

Askeri alanlarda iPhone'a geçiş devam ediyor!
30-01-2017 18:27

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan bazı yetkililer, kötü niyetli kişilere karşı güvenliği en üst düzeyde tutabilmek için ordunun hassas iletişimlerde, Android cihazlar yerine iPhone'u tercih edeceğini açıkladı.

Suikastçinin iPhone şifresi kırılamadı! Suikastçinin iPhone şifresi kırılamadı!

Rus büyükelçiyi öldüren suikastçının üzerinden çıkan iPhone 4s'in 4 haneli ekran şifresini kırmak...

TechRepublic tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre telekomünikasyon şirketi BT, ordu personelinin kullanımına sunulacak olan iPhone 7 modellerinde, güvenliği artırmak için bir takım değişikliklere gidecek.

Note 4 ile yapılan çalışmalar, başarıya ulaşamadı!

Çalışmalar tamamlandıktan sonra güvenlik seviyesi belirli düzeylere çıkarılabilecek olan iPhone'ların, çok gizli verilerin transfer edilebilmesi için özel olarak geliştirilen güvenli depolama uygulamaları ile donatılacağı belirtiliyor.

17-01/30/iphone-7.jpg

BT'nin güvenlik alanından sorumlu teknik müdürü Steve Bunn, ordunun güvenli iletişim sağlayabilmesi için ilk olarak Note 4 üzerinde çalışmaya başladıklarını ancak, her geçen gün uzamaya devam eden geliştirme süreci sonucunda cihazın halen yeterli güvenliği sunamadığını tespit ettiklerini belirtiyor.

Bu nedenle çalışmalarda iPhone'a geçiş kararı alınırken, iOS'un kapalı bir işletim sistemi olması bu kararın doğruluğu konusunda bazı soru işaretleri oluşturuyor.

FBI, iPhone için 1.3 Milyon Dolar Ödedi! FBI, iPhone için 1.3 Milyon Dolar Ödedi!

Apple ile arasında yaşanan uzun süreli gerginlik sonrasında iPhone'un şifresini çözdüğünü...

Zira, bu tarz kritik güvenlik önemlerinin gerektiği alanlarda genellikle konuşma dışında tüm özellikleri kısıtlanmış olan Android cihazlar kullanılıyor.

:: Güvenlik, iPhone'u tercih etme sebepleriniz arasında yer alıyor mu?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER