Teknoloji

ASELSAN, Mısır havacılık fuarında milli ürünlerle boy gösteriyor

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş birliğinde üretilen yerli hava savunma sistemi "Çelik Kubbe"yi Türkiye'den sonra dost ve müttefik ülkelerde de hayata geçirmek istediklerini söyledi.

ASELSAN, Mısır havacılık fuarında milli ürünlerle boy gösteriyor
05-09-2024 16:47
İskenderiye

ASELSAN Genel Müdürü Akyol, Mısır’ın İskenderiye şehri yakınında bulunan Uluslararası El Alamein Havaalanında ilk kez düzenlenen Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türk savunma sanayisinin önde gelen firmaları olarak Mısır'da havacılık fuarında milli ürünlerle boy gösterdiklerini dile getiren Akyol, "Bir taraftan da HÜRJET uçağımız burada semalarda Türkiye'nin gururu olarak yerini aldı. Biz de ASELSAN olarak tüm bu gurur kaynağı hava platformlarının elektronik sistemlerini ve faydalı yüklerini sağlayan şirketiz. HÜRJET uçağındaki aviyonikler, üzerine gelebilecek radarlar, haberleşme sistemleri, optik sistemler, güdüm kitleri gibi önemli bileşenleri, elektronik sistemleri sağlayan firmayız." ifadelerini kullandı.

"Çelik Kubbe" tanıtıldı

Akyol, "Uluslararası arenaya, gerek Mısır’daki paydaşlarımıza, gerek bölgedeki arenaya artık bu geldiğimiz seviyedeki ürünlerimizi göstermek, yeni iş birliklerine kapı aralamak ve Türkiye-Mısır ilişkilerinde ortaya çıkan bu pozitif atmosfere yeni başlatacağımız iş birliği imkanlarıyla katkı sağlamak için buradayız." diye konuştu.

ASELSAN'ın uluslararası arenadaki büyüme stratejisini ihracat üzerine kurduğunu ve bunu destekleyen bir vizyonla yoluna devam ettiğini aktaran Akyol, hava platformlarına sundukları çözümlerle beraber "Çelik Kubbe" hava savunma sistemini de uluslararası arenada sergileme imkanı bulduklarını kaydetti.

Hava savunma sisteminin önemine değinen Akyol, şöyle devam etti:

"Uzun yıllardır değişik bileşenlerine yatırım yaptığımız, radarlarından komuta kontrolüne, haberleşme sistemlerinden dost düşman tanıma sistemlerine, İHA önleme sistemlerinden alçak, orta ve yüksek irtifa hava savunma sistemlerine kadar birçok bileşenini artık geliştirdiğimiz ve bunların hepsini bir araya getirerek Çelik Kubbe altında toparladığımız, artık Türkiye için önemli bir proje haline gelen Çelik Kubbe'yi de burada paydaşlarımızla buluşturma imkanı bulduk."

Akyol, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE iş birliğinde üretilen yerli hava savunma sistemi "Çelik Kubbe"yi Türkiye'den sonra dost ve müttefik ülkelerde de hayata geçirmek istediklerini belirtti.

ASELSAN'ın geçen yıl dünya savunma sanayii firmaları listesinde 42. sıraya yükselmeyi başardığını ve dünyada en hızlı büyüyen 10 savunma sanayi şirketinden biri olduklarını ifade eden Akyol,"Bu anlayışla bir taraftan oyun değiştirici teknolojileri geliştirmeye devam ederken diğer taraftan da uluslararası iş birliği odağıyla dünyanın her yerinde büyümeye devam edeceğiz. Bizi destekleyen milletimize, devletimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER