Ekonomi

ASELSAN güçlü tedarik zinciriyle büyümesini sürdürüyor

ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Görgün, ASELSAN'ın tedarik sistemini olası kriz senaryolarını öngörerek kurguladığını belirterek, küresel koşullardaki olumsuzluklara rağmen şirketin ilk çeyrekte büyümesini devam ettirdiğini bildirdi.

ASELSAN güçlü tedarik zinciriyle büyümesini sürdürüyor
02-04-2020 14:56

ASELSAN Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün ASELSAN'ın faaliyetlerine iliÅŸkin açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Geçen yılı güçlü finansal sonuçlarla kapatan ASELSAN'ın, küresel koÅŸullardaki olumsuzluklara raÄŸmen 2020'nin ocak-mart döneminde de büyümesini devam ettirdiÄŸini aktaran Görgün, koronavirüs salgınının küresel ölçekte üretim ve tedarik zincirlerinin kırılganlığını ortaya çıkardığını, bu tür kriz dönemlerini öngörerek planlama yapmanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade etti.

Görgün, ASELSAN'ın tedarik sistemini olası kriz senaryolarını öngörerek kurguladığını vurgulayarak, "Bugün ulaÅŸtığımız nokta, CumhurbaÅŸkanımızın 2000'li yılların başında hedef olarak gösterdiÄŸi millileÅŸme ve yerlileÅŸme çalışmalarını uzun yıllar çok sıkı bir disiplinle sürdürmenin sonucudur. GeldiÄŸimiz noktada ÅŸirketimizin 5 bini aÅŸan tedarikçisinin çok önemli bir kısmını yerli firmalarımız oluÅŸturuyor. Bu firmalarımızın üretimlerinin ASELSAN ürünleri içindeki payı da oldukça yüksek seviyelere ulaÅŸmıştır." deÄŸerlendirmelerini yaptı.

ASELSAN'ın tedarikçileri ile iÅŸ birliÄŸinin "Güç BirliÄŸi" teması altında yürütüldüÄŸüne deÄŸinen Görgün, ÅŸunları kaydetti:

"Bu yapı stratejik iÅŸ birliÄŸi yapılan firmalar, millileÅŸtirme görevi verilen firmalar ve diÄŸer tedarikçiler olarak katmanlara ayrılıyor. Ä°çinde bulunduÄŸumuz dönem ASELSAN'ın kurduÄŸu bu yapının üretimin sürdürülebilirliÄŸi açısından önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. ASELSAN'ın toplam tedarikinde Uzak DoÄŸu ülkelerine herhangi bir bağımlılığı bulunmamaktadır.

Bu bölgelerden yapılan sınırlı malzeme alımları da çok hızlı bir ÅŸekilde gerek yurt içi gerekse yurt dışından ikame edilebilmektedir. ASELSAN, ürünlerinin stratejik niteliÄŸi gereÄŸi kritik malzemelerde stoklu çalışmaktadır. ABD ve diÄŸer ülkelerden yapılan tedarik konusunda acil bir ihtiyacımız olmadığı gibi yakın gelecekte de üretimimiz olası tedarik kaynaklı sorunlardan etkilenmeyecektir."

Görgün, ASELSAN yılın ilk 3 ayında büyüme trendini hız kaybetmeden devam ettirdiÄŸini ve 320 milyon doları aÅŸkın yeni sipariÅŸ almayı baÅŸardığını dile getirdi.

Aldıkları sipariÅŸlerle elektronik alanındaki Ar-Ge birikimlerini derinleÅŸtirmeye ve ürün portföylerini çeÅŸitlendirmeye devam ettiklerini belirten Görgün, "Üretim gücümüzü, geçtiÄŸimiz yıl olduÄŸu gibi bu yıl da tahsilat performansımızı devam ettirerek ve pozitif nakit pozisyonumuzu koruyarak güçlü finansal sonuçlarla desteklemeyi baÅŸardık. ASELSAN, saÄŸlam mali yapısı, yetkin insan kaynağı ve üretim paydaÅŸları ile ülkemizin gerek savunma gerekse sivil alandaki ihtiyaçlarını kesintisiz bir biçimde karşılamak için tüm inancı ve kararlılığıyla yoluna devam edecektir." deÄŸerlendirmelerini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER