Genel

Arnavutluk Başbakanı Rama: Arnavutlar, Türkiye'yi bölgenin bir ülkesi olarak görüyor

Arnavutluk Başbakanı Rama, "Biz Arnavutlar Türkiye'yi, Balkan ülkelerine hiçbir şey dayatmaya çalışmaksızın kendi rolünü oynamaya çalışan bölge ülkesi olarak görüyoruz." dedi.

Arnavutluk Başbakanı Rama: Arnavutlar, Türkiye'yi bölgenin bir ülkesi olarak görüyor
12-10-2017 18:55

TÄ°RAN (AA) - Arnavutluk BaÅŸbakanı Edi Rama, Arnavutların Türkiye'yi, Balkan ülkelerine hiçbir ÅŸey dayatmaksızın kendi rolünü oynamaya çalışan bölge ülkesi olarak gördüÄŸünü söyledi.

BaÅŸbakan Rama, Ä°talya'nın "La Repubblica" gazetesine verdiÄŸi mülakatta, Türkiye, ülkesinin Avrupa BirliÄŸi (AB) ile entegrasyonu, ABD ve Rusya'nın Balkanlar'daki rolü gibi birçok konuya deÄŸindi.

Rama, "Biz Arnavutlar Türkiye'yi, Balkan ülkelerine hiçbir ÅŸey dayatmaya çalışmaksızın kendi rolünü oynamaya çalışan bölge ülkesi olarak görüyoruz. Avrupa-Atlantik perspektifine baÄŸlı bir ülke. Rusya’nın Sırbistan ile Slav dünyası ile bağı var. Ancak bu bağı jeostratejik çıkarları alanında sanki bir satranç taşı gibi kullanıyor. Küresel düzeyde, Avrupa ve Amerika BirleÅŸik Devletleri ile iliÅŸkilerinde, bir ÅŸeyleri garanti altına almak için Balkanlar'da oynuyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin bölgedeki rolüne de deÄŸinen Rama, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Onun (ABD'nin) rolü esastır. 40 yıllık Arnavut totaliter komünizmi ile emperyalist ve Amerikan karşıtı takıntının ardından Arnavut halkı, Amerikan ve Avrupa liberal deÄŸerleri için derin bir özlem geliÅŸtirdi. ABD'nin bölgemizdeki denge rolü vazgeçilmezdir."

Muhabirler: Fatjon Cuka, Dzihat Aliju

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER