Kültür Sanat

Arjantinli orkestra şefinin İzmir'de mutlu hayatı

Avrupa'nın farklı şehirlerinde yaşayan Arjantinli orkestra şefi Tulio Gagliardo, 11 yıl önce geldiği İzmir'de dostluk ve samimiyetten etkilenerek ailesiyle buraya yerleşti.

Arjantinli orkestra şefinin İzmir'de mutlu hayatı
26-11-2017 16:34

Ä°ZMÄ°R (AA) - Arjantinli orkestra ÅŸefi Tulio Gagliardo, 11 yıl önce geldiÄŸi Ä°zmir'de bulduÄŸu dostluk ve samimiyetten etkilenip buraya yerleÅŸerek ailesiyle Türk vatandaÅŸlığına geçti.

Arjantin'in Buenos Aires kentinde doÄŸan Gagliardo, aldığı sanat eÄŸitiminin ardından 25 yaşındayken Ä°spanya'ya yerleÅŸti. Fransa, Ä°talya, Ukrayna, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Romanya'da 20 opera, 40 operet ve 2 bin 200'den fazla konser yöneten Gagliardo, eÅŸi Alicia Varela, çocukları Jennifer, Christopher, Gian Gabriel, Micaela ve Ethan ile 2006 yılında Ä°zmir'e geldi.

Ä°zmir Devlet Opera ve Balesi'nde 2007 yılından bu yana orkestra ÅŸefliÄŸi ve genel müzik direktörlüÄŸü görevini sürdüren Gagliardo, bu süreçte Türk kültürünü yakından tanıdı ve ailesiyle 2013 yılında Türk vatandaşı oldu.

"Türkiye'ye aşık oldum"

Gagliardo, AA muhabirine yaptığı açıklamada gelmeden önce bu ülkeyle ilgili duyduklarıyla geldikten sonra gördükleri arasında büyük bir fark olduÄŸunu, aile olarak bir sürprizle karşılaÅŸtıklarını belirtti.

Ä°lk geldiÄŸi gün Türkiye'ye aşık olduÄŸunu söyleyen Gagliardo, "Buraya ilk geldiÄŸimde benim için büyük bir sürpriz oldu. Türk kültürüyle ilgili daha önce birtakım ÅŸeyler duymuÅŸtum ancak geldiÄŸimde gördüÄŸüm ortam duyduÄŸum ÅŸeylerden oldukça farklıydı. Adeta ÅŸok oldum, Türkiye'ye aşık oldum. Burada kalıp yaÅŸamaya karar verdim." dedi.

Türkiye'den önce pek çok ülkede yaÅŸadığını ve son olarak yaÅŸamak için Türkiye'yi seçtiÄŸini belirten Gagliardo, "Çünkü burası benim için çok özel bir yer. Orkestram ve operamız çok yüksek kaliteli, burada arkadaÅŸlarımıza çok uyumlu bir ÅŸekilde çalışıyoruz. Ailemle buraya taşınmaya karar vermeden önce burada yaÅŸamımın geri kalanını geçirmeyi düÅŸünmüyordum." diye konuÅŸtu.

"Kültürel yakınlık ve samimiyet"

Gagliardo, Arjantin ve Türkiye'nin birbirine uzak iki ülke olmasına raÄŸmen kültürlerinin benzediÄŸini, Avrupa'da iliÅŸkileri zayıf ve soÄŸuk bulduÄŸunu belirterek, ailesiyle arkadaÅŸlarını evlerinde ziyaret etme kültürünü Avrupa kentlerinde bulamadığını anlattı.

Ailesinde herkesin çok iyi Türkçe konuÅŸtuÄŸunu, çok hızlı öÄŸrendiklerini anlatan Gagliardo, Türkiye'de yaşıyor olmaktan eÅŸi ve çocuklarının da memnun olduÄŸunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER