Genel

Arçelik AŞ, Mobil EKG Takip Sistemi BeyondCare'i tanıttı

- Arçelik AŞ'nin geliştirdiği Mobil EKG Takip Sistemi olan BeyondCare, hastaların kalp ritmi, solunum, aktivite, vücut sıcaklığı gibi yaşamsal verilerinin uzaktan takip edilmesine imkan sağlıyor - Arçelik AŞ Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Öztürk: - "Dijital yeteneklerimizi ve Nesnelerin İnterneti konusundaki birikimlerimizi birleştirerek kullanımı kolay bir sağlık ürünü geliştirdik. Amacımız, insanların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesine destek olabilmek ve insanlar için değer yaratabilmek"

Arçelik AŞ, Mobil EKG Takip Sistemi BeyondCare'i tanıttı
05-12-2017 18:30

İSTANBUL (AA) - Arçelik AŞ Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, Arçelik AŞ'nin geliştirdiği Mobil EKG Takip Sistemi olan BeyondCare'e ilişkin, "Dijital yeteneklerimizi ve Nesnelerin İnterneti konusundaki birikimlerimizi birleştirerek kullanımı kolay bir sağlık ürünü geliştirdik. Amacımız, insanların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesine destek olabilmek ve insanlar için değer yaratabilmek." dedi.

Öztürk, Arçelik AŞ, geliştirdiği yeni nesil akıllı takip çözümü BeyondCare'in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Arçelik AŞ İnovasyon Direktörlüğü'nün şirketin içinde start-up gibi çalıştığını belirterek, Arçelik olarak sağlıklı yaşam ve sağlık konusuna ilgi duyduklarını ve yoğun şekilde bunlar üzerine çalıştıklarını kaydetti.

BeyondCare'in giyilebilir bir teknoloji ürünü olduğunu ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Bu cihazımız günümüzün en önemli hastalıklardan birisi olan kalpteki ritim bozukluklarını ölçebiliyor. Holter cihazını taktığında hasta kendini zaten hasta gibi hisseder, üzerinde file, elektrotlar, hareket yeteneğinin kısıtlanması... Yeni ürünümüz, Nesnelerin İnterneti'ndeki yeteneklerimizi kullanarak son derece yüksek mobilite ortamında veriyi alabilen, hastaneye girdiğinde bilgiyi buluta yükleyebilen, böylelikle hastanın kendisini hasta hissetmediği ve üzerinde problemsiz şekilde 7 gün taşıyabileceği bir cihaz özlemiyle yola çıkıldı. Sağlıklı ve hasta olan insanlar üzerinde veri toplandı. Cihazın klinik çalışmaları Koç Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirildi ve Amerikan Gıda ve Sağlık Kurumu (FDA) onayı da alındı. Dijital yeteneklerimizi ve Nesnelerin İnterneti konusundaki birikimlerimizi birleştirerek kullanımı kolay bir sağlık ürünü geliştirdik. Amacımız, insanların daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesine destek olabilmek ve insanlar için değer yaratabilmek."

Öztürk, Türkiye'de 3-3,5 milyon koroner kalp hastası olduğunu anlatarak, birçok hastalığın temelinde stresin bulunduğunu, hastayı hasta olma stresinden bu cihazla kurtardıklarını dile getirdi.

Cihazın kendisinin de işine yaradığını aktaran Öztürk, "Son yıllarda dağa çıkmaya merak saldım. Her türlü kontrole rağmen, dağa çıkmadan önce 'dağda kalır mıyım?' diye aklıma geliyor o yüzden oturduğum ev 35 katlı, koşarak çıkıyorum o zaman bir şey olmazsa dağa çıkıyorum." dedi.

Öztürk, cihaz için özel bir operatörle anlaşma yapmadıklarını belirterek, cihazın tüm operatörlerle çalışılabilir olduğunu, wi-fi ortamında da çalışabildiğini, internet kesintisi durumunda da cihazın 7 günlük veriyi depolayabildiğini söyledi.

Oğuzhan Öztürk, cihazın, uzman sağlık profesyoneli tarafından hastaya takılması, ölçümü tamamlandıktan sonra tekrar onlar tarafından çıkarılıp bulut sistemine aktarılması şeklinde çalıştığını anlatarak, bu cihazın Arçelik'in sağlık sektöründe ilk denemesi olduğunu bildirdi.

Sağlıklı yaşam için insanların daha fazla harcama yaptığını belirten Öztürk, bu tip cihazları mümkün mertebe Türkiye'de üretmek istediklerini dile getirdi.


- BeyondCare hakkında


Mobil EKG Takip Sistemi olan BeyondCare, hastaların kalp ritmi, solunum, aktivite, vücut sıcaklığı gibi yaşamsal verilerinin uzaktan takip edilmesine imkan sağlıyor. 14 gram ağırlığındaki ürün, suya dayanıklı kablosuz tasarımıyla kalp üzerine yapıştırılarak kullanılıyor, günlük hayatı kısıtlamıyor.

Hasta evinden çıkmadan doktoru tarafından izlenebiliyor. Elde edilen verilerin raporlarıyla durum analiz ediliyor. Bu özellikleriyle hem hastalara hem de sağlık çalışanlarına kullanım kolaylığı sağlıyor.

Uzun pil ömrü ile 7 güne kadar kesintisiz hasta takibine de imkan sağlayan cihaz, yarın başlayacak ve 9 Aralık’a kadar devam edecek Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda sergilenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER