Yerel haber-Şirket Haber

Arçelik, Anadolu'daki yetenekli yazılımcıları geleceğe hazırlayacak

"2021 yılında öğrencilerimizi iş hayatına henüz 3. ve 4. sınıfa devam ederken hazırlayacak projemize ilk olarak Fırat ve Kocaeli Üniversitesi ile başladık. "

Arçelik, Anadolu'daki yetenekli yazılımcıları geleceğe hazırlayacak
07-03-2021 14:03

Arçelik Strateji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar, yapay zeka (AI), dijital dönüşüm ve büyük veri konusunda üniversite-sanayi iş birliğini sağlamak ve öğrencilerin yetkinliklerini artırmak için PREP programını başlattıklarını belirterek, "2021 yılında öğrencilerimizi iş hayatına henüz 3. ve 4. sınıfa devam ederken hazırlayacak projemize ilk olarak Fırat ve Kocaeli Üniversitesi ile başladık.

Program kapsamında, öğrencilere Ar-Ge projelerinde sorumluluklar vermenin yanı sıra yapay zeka, siber güvenlik gibi alanlarda temel eğitimler vereceğiz." dedi.

Pazar, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında başlattıkları PREP programıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, dijital dönüşümün her geçen gün artan hızı ile tüketici alışkanlıklarının; ürün ve hizmetler başta olmak üzere tüm değer zincirlerinde büyük değişimler yaşadığını ifade etti.

Pazar, rekabetin kuralları yeniden yazılırken Arçelik'in dijital dönüşüm, büyük veri ve yapay zeka Ar-Ge ekipleri olarak yaşanan bu değişime yön verme odağındaki çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Arçelik olarak tüm Türkiye'de dijital çağın gerektiği yetkinlikler alanında yetişen en iyi genç yeteneklere ulaşabilmek için PREP programını başlattıklarını bildiren Pazar, "Yazılım Ar-Ge projelerimizde gençlerin bilgi birikimlerinden faydalanmak, aynı zamanda lisans eğitimlerinin son dönemlerindeki bu öğrencilere ilk günden iş hayatında başarılı olmalarına yardımcı olacak deneyimlerimizi aktarmak için yenilikçi ve kapsamlı bir program geliştirdik.

Anadolu'da istihdam odaklı, uzaktan Ar-Ge yöntemiyle üniversite-sanayi iş birliğine yeni bir bakış açısı getiren bu programımıza da 'PREP' adını verdik." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER