Dünya

Arbuzov'a ön yargılama

Kiev'de bulunan Pechersk Bölge Mahkemesi, 15 Şubat’ta Ukrayna Savcılığı Merkez Ofisinin Merkez Bankası Eski Başkanı Serhiy Arbuzov hakkında sürdürdüğü soruşturma için özel bir ön yargılama yaptı.

Arbuzov'a ön yargılama
19-02-2016 23:03

Yasalar, bir dava duruşmasına savunma makamının zorunlu katılımı konusunda hiç bir ayırımcılık yapamazken mahkeme, duruşmada Serhiy Arbuzov'un avukatları hazır bulunmamasına rağmen davayı gündeme aldı. Davanın esasına ilişkin duruşma iki dakika sürdü. Savunmanın, Ukrayna yüksek mahkemelerinin Serhiy Arbuzov hakkında verilen kararı bozmaması durumunda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde mahkeme kararına karşı dava açmayı planladığı bildirildi.

Sergiy Arbuzov'a göre, hakkındaki suçlamaların zayıflığı ve yetkililerin bir buçuk yıldan beri soruşturmayı tamamlayamaması, savcılık ofisi yetkililerinin suçlamalarının siyasi olduğu ve davalarının maddi delillerden yoksun olduğunun bir kanıtı.

Lüksemburg'daki Avrupa Mahkemesi, 28 Ocak 2016 tarihinde, tamamen üçüncü bir ülkede sürdürülen bir ön soruşturmaya dayanarak hiç kimsenin varlıkları kötüye kullanmaktan sorumlu tutulamayacağı gerekçesiyle Serhiy Arbuzov'un mal varlığının dondurulması kararını bozmuştu.
 

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER