Teknoloji

Apple, iPhone 7'ye kablosuz beats kulaklık üretiyor

Apple'ın jak girişinden vazgeçmesinin bir sonucu olarak, iPhone 7'nin kutu içeriğinde kablosuz beats kulaklığın yer alacağı düşünülüyor.

Apple, iPhone 7'ye kablosuz beats kulaklık üretiyor
10-01-2016 04:12

Apple'ın jak girişinden vazgeçmesinin bir sonucu olarak, iPhone 7'nin kutu içeriğinde kablosuz beats kulaklığın yer alacağı düşünülüyor.

3.5 mm girişini kaldırma fikri tartışma konusu oldu. Bir süredir yayılan “Apple, iPhone 7 serisinde 3.5 mm kulaklık girişini kaldırıyor” söylentileri piyasayı çalkalamaya devam ediyor. Son olarak lightning portunun bu iş için kullanılmaya başlayacağı iddiaları üzerine kullanıcılar imza kampanyası başlatmış, ve 217,000 kişinin katılımı gerçekleşmişti. 

Son gelen bilgilere göre Apple, iPhone 7 ve 7 Plus'ın kutu içeriğinden kablosuz çalışan bir Beats kulaklık çıkacak. Bu sevindirici bir haber olarak görülebilir. Ancak bu değişiklikle kulaklığın bazı detayları da değişecek. Örneğin kulaklık üzerinde bir batarya bulunması gerekecek ve şarjı olmadığı durumlarda kulaklık kablosuz olarak kullanılamayacak.

Öte yandan Apple'ın bu geçişi yapacağının duyulmasının ardından lightning portuna uyumlu özel iPhone 7 kulaklıkları geliştirmeye başladılar. Yaşanan bu gelişmelerse beklenen şeylerdi. Amerikalı şirketin Beats'i satın almasıyla ses kalitesi ve müzik konusunda önümüzdeki yıl çok şey değişecek. iTunes için artacak olan ses kalitesi, Hi-Res yüksek çözünürlük formatına geçiş bunların sinyallerini veriyor. Ayrıca üretilecek olan kulaklıklar Beats Audio'nun tecrübesiyle daha da kaliteli hale gelecek. Tüm bunlar müzik severlerin Apple'a yönelmesi için yeterli olabilir.

Gelen duyumların çoğu şu an iddiadan ibaret olsa da kaynakların doğru bilgi verme ihtimali oldukça yüksek. Kullanıcıların bu tepkilerine ise Apple'ın kulak asması beklenmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER