Teknoloji

Apple, iPhone 7'de nasıl bir kulaklık kullanacak!

Yeni iPhone 7'de 3.5 mm kulaklık girişi yerine Lightning girişini kullanacak olan Apple, iddialara göre bu değişikliği kullanıcılarına doğrudan sunmayacak.

Apple, iPhone 7'de nasıl bir kulaklık kullanacak!
23-06-2016 22:22

Apple, yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile beraber popüler akıllı telefon modelinde önemli yenilikler yapmaya hazırlanıyor. Bu yenilikler arasında yer alan Lightning girişinin aynı zamanda kulaklık bağlantısı olarak kullanılması fikri kuşkusuz pek çok kullanıcı tarafından merakla bekleniyor. Cupertino merkezli teknoloji devinin yeni iPhone modelinde bunun ile ilgili nasıl bir çözüm kullanacağı ise yavaş yavaş netleşmeye başladı.

iphone 7 kulaklık

3.5 mm kulaklık bağlantısının kalkmasıyla beraber telefonlarında stereo hoparlör teknolojisine geçecek olan Apple, iddialara göre bu değişikliği kullanıcılarına doğrudan sunmayacak. Yeni iPhone modellerinin kutusuna klasik EarPods kulaklık ile beraber sesi kayıpsız olarak aktaracak bir Lightning dönüştürücü ekleyecek olan marka bu şekilde hem yeni çözüm için ekstra maliyetten kaçınacak, hem de EarPods dışında farklı bir kulaklık kullanmak isteyenler için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Micro USB girişini USB-C tipi girişe çeviren dönüştürücü çözümü ile benzer bir yapıda olması beklenen Lightning dönüştürücüsünün sesi gerçekten kayıpsız olarak kullanıcıya sunması pek çok otorite tarafından pek de muhtemel görülmüyor. Üstelik dönüştürücünün sürekli taşınması zorunluluğu ve bunun pratik bir çözüm olmayacağı için bu çözümün gerçekleşme ihtimali oldukça düşük kalıyor. Apple bakalım yeni iPhone'un kulaklığında doğrudan Lightning bağlantısı mı yoksa Lightning dönüştürücüsü mü kullanacak?

Kaynak: SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER