Teknoloji

Apple'dan iPhone sızıntıları için yeni önlem!

Apple, yeni iPhone'ların tasarım aşamasında görüntülerinin sızdırılmasını istemiyor. Bu sebeple gizliliği arttırmak için ciddi bir önlem aldı. Bu önlemle ilgili ayrıntılar haberimizde.

Apple'dan iPhone sızıntıları için yeni önlem!
20-02-2017 01:08

Apple, yeni bir iPhone'un tasarımına karar vermeden önce şirketin Cupertino'daki merkezi ile Çin'deki imalat ortakları arasında aylarca süren tasarım çalışması yapılıyor. Bu süre zarfında, Apple'ın gizlilik konusundaki çabalarına rağmen, iPhone parçaları sızdırılmaya başlıyor. 

Apple konferansı için tarih belli oldu! Apple konferansı için tarih belli oldu!

Apple tarafından düzenlenecek olan Dünya Geliştiriciler Konferansı hakkında ilk bilgiler geldi....

Apple araştırmacısı Sonny Dickson, şirketin son dönemde iPhone prototiplerini gizlemek için önlemlerini arttırdığını belirtiyor. Ona göre Apple'ın prototipleri gizlemek için aldığı önlem sayesinde yeni iPhone parçalarının ve tasarımının sızdırılması çok zor.

iPhone prototipleri için özel kılıflar hazırlandı

2010 yılında iPhone 4 prototipinin sızdırılmasının ardından tanıtımı yapılana kadar her yeni iPhone ile ilgili bir çok sızıntı ortaya çıktı. Apple ne kadar gizli tutmaya çalışsa da  iPhone 7'nin daha geniş olan kamerası ve iPhone 7 Plus'ın çift kamerası tanıtımdan aylar önce görünmüştü. 

17-02/19/iphone-sizintilari-icin-kilif-587x485.jpg

Sonny Dickson'un MacRumors ile paylaştığı bilgiye göre Apple, sızıntıları önlemek için özel kılıflar hazırladı. Kılıfların açılmaması için de özel önlemler aldı. Kılıf görselinde görünen sarı güvenlik bantları bunun göstergesi.

17-02/19/iphone-prototip-kontrol-listesi-590x450-585x440.jpg

Dickson'un paylaştığı görsellerde her kılıfın arka tarafında mühendisin isminin ve soyadının ilk harflerinin yer aldığı,  kontrol listesini de içeren barkod etiketli bir belge yer alıyor. Üretimin son aşamasında ise prototipin arkasına yapıştırılan QR kodu ile iPhone kayıt altına alınıyor. 

17-02/19/iphone-qr-600x344.jpg

Apple, bu tarz önlemler almasına rağmen tanıtımına daha 7 ay olan yeni iPhone ile ilgili bir çok bilgiye sahibiz. Görsel olarak şimdilik konsept çalışmalar gündemde. Mart yada Nisan ayında üretim aşamasına geçildiğinde muhtemelen iPhone'un parçaları yavaş yavaş sızdırılmaya başlayacaktır. Apple'ın kılıf önleminin ne derece başarılı olacağı o zaman belli olacak. 

:: Sizce Apple, iPhone sızıntılarını önleyebilir mi?

 

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER