Teknoloji

Apple, 2017'de neler tanıtabilir?

Geçtiğimiz yılı satışlardaki düşüş ve pil sorunları ile kapatan Apple, 2017 yılına sağlam hazırlanıyor. Apple, 2017 yılında neler tanıtacak? Detaylar haberimizde.

Apple, 2017'de neler tanıtabilir?
02-01-2017 21:47
Apple için 2016 kötü bir yıldı. Geçtiğimiz yıl ilk defa iPhone satışları düştü. iPhone 7 yok sattı, ancak Apple kulaklık girişini kaldıarak bir çok kişiyi üzdü. AirPods iki ay ertelendi, yani çoğu insan tatil zamanında ürünü alamadı. Son olarak Consumer Reports yeni MacBook Pro'yu tutarsız pil ömrü nedeniyle tavsiye edilmeyen ürün olarak değerlendirdi. Apple, bunları atlatmak için 2017'ye bomba gibi hazırlanıyor. Business Insider'a göre İşte 2017 yılında Apple'ın tanıtacağı ürünler. Beklenen iPhone 8 özellikleri neler? Beklenen iPhone 8 özellikleri neler?

2017, iPhone'un onuncu yılı olması sebebiyle beklenti büyük. Peki Apple'ın yeni amiral gemisi...

Yeni iPad

Geçtiğimiz baharda yeni 9.7-inç iPad Pro tanıtılmıştı. Ancak diğer iPad modeli ile ilgili bir tanıtım olmadı. Apple'ın 2017 ilkbaharında bazı yeni iPad modellerini  piyasaya sürmesi bekleniyor. Bazı raporlar yeni iPad'lerin biraz daha büyük ekranlara sahip olacağını söylüyor (muhtemelen 10 inç). Ayrıca Pro olmayan bu modellerin Apple Kalem ile çalışması beklentiler arasında.   17-01/02/ipad-pro.jpg  

Siri

 Apple'ın  rakiplerinden ikisi bu sene akılllı asistanlar konusunda atılım yaparak Siri'yi epeyce geride bıraktılar. Google, mükemmel yeni Asistan'ı Google Pixel'de ve Google Ev hoparlöründe tanıttı. Asistanın size istediğiniz cevabı verebilmesi için Google'ın geniş İnternet kitaplığı emrinde.   17-01/02/siri.png   Amazon, Alexa'yı her alana entegre ederek Siri karşısında oldukça güçlendi. 2011'de öncü olarak bu işe başlayan Siri'ye üçüncü parti uygulama desteği eklenmesi dışında Siri yerinde sayıyor diyebiliriz.  

2017'de Siri'de neler görebiliriz?

 Apple, VocalIQ adlı İngiltere'de kurulan bir şirketin satın alınması sayesinde çok sayıda mükemmel ses kontrol Teknolojisi üzerinde çalışmaya başladı. Teknoloji, kullanıcıları tüm Apple cihazlarını evde, arabada ve AirPod kullanırken sesleriyle kontrol etmelerini sağlayacak.   Aslında, VocalIQ, kullanıcı ekrana bakmadan bir görevi tamamladığı biliyor. Siri, Google Asistan ve Cortana sıklıkla ekranda hafifçe vurarak görevleri onaylamanızı ister.  2017, Apple'ın VocalIQ teknolojisini Siri'ye dahil etmeye başlaması için harika bir zaman. Yoksa bu iş için bile çok geçmiş kalmış olacak.  

Macbook Pro

 Mac ile igili geçen yıl gerçekleşen tek şey yeni MacBook Pro'nun piyasaya sürülmesi oldu. Tabi bu tanıtımın  sonraki günlere yansıması büyük oldu. Birçok kullanıcı,  aksesuarlarının yeni Thunderbolt 3 portuyla çalışabilmesi için çok sayıda adaptör satın almak zorunda kaldıkları için üzüldü.   17-01/02/macbook-pro.jpg     Yeni MacBook Pro'yu satın alanların bazıları pil kararsızlığı ile karşılaştılar. Yazılım ile bu sorunun çözülmesi bekleniyor. Bunun dışında Mac tarafında herhangi bir yenilik beklenmiyor.


Apple Watch için mütevazi gelişmeler

 17-01/02/apple-watch.jpg

  Apple, Apple Watch ile ilgili  önemli dersler aldı ve cihazın beklentilerini artırdı.Yeni Apple Watch Series 2'nin yerine bu yıl sağlık konusuna odaklandı. Apple Watch'in 2017'de önemli bir güncelleme yapması pek olası olmadığı halde sürpriz yapılarak 4G bağlantısıyla çalışan bir model tanıtırsa şaşırmayın.  

Büyük bir iPhone yenilemesi

  2017 yılında Phone'un onuncu yıldönümünü kutlayacak olan Apple, bombayı patlayabilir. Bir sonraki iPhone'un tamamen cam tasarım, çerçevesiz ve muhtemelen kavisli bir ekrana sahip bir iPhone  olacağı söyleniyor. Kablosuz şarj, ana ekran  düğmesinin kalkması ve  daha zengin renkler sağlayacak olan OLED ekran da beklentiler arasında.   17-01/02/phone-hindistan.jpg   iPhone, Apple'ın en önemli ve karlı ürünüdür. Şirket, iPhone'a odaklanmak için diğer ürünlerine biraz daha az zaman ayırıyorsa nedenini görmek kolay. En fazla ilgileneceğiniz ve en çok para harcayacağınız ürün iPhone çünkü. 2017 yılı başlarında ilk tasarım sızıntılarını görmeye başlayacağımız kesin.   :: En çok hangi Apple ürününü beğeniyorsunuz?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER