Ekonomi

Apaydın'dan sürücülere 'plakaları yenileyin' uyarısı

TŞOF Başkanı Apaydın, araç plakalarına ilişkin yeniden düzenlenen kusur tablosunun 3 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağını belirterek, sürücülere plakaları yenileme uyarısında bulundu.

Apaydın'dan sürücülere 'plakaları yenileyin' uyarısı
28-06-2017 16:51

ANKARA (AA) - Türkiye Åžoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TÅžOF) BaÅŸkanı Fevzi Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, kusur tablosunda yapılan deÄŸiÅŸiklikle standartlara uygun olmayan plakaların muayeneden geçemeyeceÄŸini kaydetti.

Yeni kusur tablosunun 3 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağına iÅŸaret eden Apaydın, "Düzenlemeyle HGS'de yanlış ceza yazılmasına da neden olan rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma ÅŸeklinde olması ağır kusurlu sayılacak." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Apaydın, plakalardaki yazı ve rakamların 11 santimetre geniÅŸliÄŸinde, 52 santimetre uzunluÄŸunda olması gerektiÄŸini belirtti. Plakaların basım ve dağıtımının TÅžOF ve baÄŸlı odalarca gerçekleÅŸtirildiÄŸini ifade eden Apaydın, merdiven altı yerlerde basılan sahte plakaların terör olayları, gasp, soygun suçlarında kullanıldığını kaydetti.

Plakaları standartları karşılayamayan ve bu yüzden muayeneden geçemeyen araç sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere ceza kesilmeyeceÄŸine dikkati çeken Apaydın, buna karşın sürücülerden plakalarını uygun olanlarla deÄŸiÅŸtirmelerinin isteneceÄŸini belirtti.

Araç sahiplerinin plaka deÄŸiÅŸimi için öncelikle Trafik Åžube Müdürlüklerine baÅŸvurmaları ve form doldurmaları gerektiÄŸine iÅŸaret eden Apaydın, plakaların söz konusu belgeyle il ve ilçelerdeki TÅžOF birimleriyle kayıt tescil bürolarında 31 lira karşılığında deÄŸiÅŸtirilebileceÄŸini ifade etti.

Muhabir: Erdal Çelikel

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER