Çevre-Hayat

Annesiz kalan karaca yavruları inek sütüyle besleniyor

Ordu'da çeşitli nedenlerle annelerinden ayrı kalan birkaç günlük karaca yavruları inek sütüyle büyütülüyor. - Anadolu Ajansı

Annesiz kalan karaca yavruları inek sütüyle besleniyor
16-05-2017 14:52

ORDU - HAYATİ AKÇAY

Ordu'da çeşitli nedenlerle annelerinden ayrı düşen ve henüz birkaç günlük olan karaca yavruları inek sütüyle besleniyor.

Kentin çeşitli bölgelerinde doğal ortamda dünyaya geldikten sonra annelerinden ayrı kalan ve vatandaşlar tarafından bulunan karaca yavruları, Ulubey ilçesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı bakım merkezine getiriliyor.

Burada Veteriner Hekim Eren Yeşilkaş tarafından bakıma alınan karaca yavruları üç aylık olana kadar inek sütüyle besleniyor.

Doğal ortamlarına salınıyorlar

Biberonla verilen inek sütünü günde üç kez içen yavruların hayatta kalmaları sağlanırken, daha sonra görevliler tarafından doğal ortama salınıyor.

Yeşilkaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başta inek sütünü belirli oranda sulandırarak bunu mama yardımıyla karacalara içiriyoruz. Bunun dışında ek olarak keçi maması temin ediyoruz." dedi.

Vatandaşların belki iyi niyetle yavru karacaları alıp kendilerine getirdiğini belirten Yeşilkaş, "Ama bu bazen yavru karacaların annelerinden kopmasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER