Ekonomi

"Anadolu Markaları" İzmir Toplantısı

- Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin: - "Yeni dönemde KOBİ'ler büyüme, markalaşma, ihracat ve karlılık gibi hedeflerine ancak dijital KOBİ'ye dönüşerek ulaşabilecek"

27-09-2017 18:24

İZMİR (AA) - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, küreselleşen dünyada KOBİ'lerin büyüme, markalaşma, ihracat ve karlılık gibi hedeflerine ancak dijital KOBİ'ye dönüşerek ulaşacaklarını bildirdi.

Vodafone'den yapılan açıklamaya göre, Anadolu işletmelerine ilham olma hedefiyle düzenlenen "Anadolu Markaları" projesinde yeni dönemin ilk organizasyonu Vodafone Türkiye ve Fibabanka sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde İzmir'de gerçekleştirildi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin, Fibabanka Hazineden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gencal, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Vodafone Red Academy adına Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat tarafından verilen "İşinizi Dijital Dönüşümle Büyütün" başlıklı eğitim ile devam etti.

Eğitimin sonunda katılımcılara Vodafone Red Academy sertifikası verildi.


- "Dijitalleşme KOBİ için vazgeçilmez"


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinin en önemli gündemlerinden birinin dijitalleşme olduğunu vurgulayarak, "Dijitalleşme, reel sektörün can damarı olan KOBİ için vazgeçilmez. Yeni dönemde KOBİ'ler büyüme, markalaşma, ihracat ve karlılık gibi hedeflerine ancak dijital KOBİ'ye dönüşerek ulaşabilecek. Dolayısıyla KOBİ'lerin rekabette geri kalmaması, hatta varlıklarını devam ettirebilmeleri için dijital ekosistemin bir parçası olması şart." ifadelerini kullandı.

Vodafone Türkiye olarak, KOBİ'lerin yüzde 100 dijital yarına hazır olması için çözümler sunduklarını ve iş süreçlerine teknolojiyi entegre edip verimliliklerini artırdıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de işletmelerin dijitalleşme endeksini yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardık. Hedefimiz daha büyük. Türkiye'nin dijitalleşme endeksini yüzde 75’e çıkarmak için çalışıyoruz. Sunduğumuz özel çözümler, sabit hizmetler ile müşterilerimizin ve hizmet verdikleri müşterilerin her yerde yüksek mobilite ve verimliliğe ulaşmalarını hızlandırıyoruz. Yarına Hazırım Platformu'nda İzmir'deki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. İzmir'in dijitalleşme endeksinin yüzde 52 ile Türkiye'nin ortalamasına yakın olduğunu gördük. İzmir'deki 'yarına hazır' işletmelerin sayısının artırılması, kuşkusuz Türkiye'nin dijitalleşme skorunun yükselmesinde de önemli bir kaldıraç görevi üstlenecek. Bu kapsamda Anadolu Markaları etkinliği ile İzmir'deki KOBİ'lerin dijitalleşmede yerini alması ve uluslararası pazarlarda aktif faaliyet göstermesi yolunda önemli bir sinerji yarattığımıza inanıyoruz."


- "Şirketlerin büyümesi parasal ve beşeri sermayeye bağlı"


Fibabanka Hazineden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gencal da dijitalleşmenin ekonominin her alanında olduğu gibi, global finans sektörünün de odak noktası olduğunu vurguladı.

Şirketlerin büyümesinin parasal ve beşeri sermayeye bağlı olduğunu, Türkiye'nin büyüme dinamiklerindeki artışta da aynı şekilde beşeri sermaye ve dijitalleşmenin oldukça önem taşıdığını kaydeden Gencal, dünya ile rekabette Türk finans sektörünün, iş yapma modellerini yenilemesi ve maliyet kontrollerini teknoloji ve sinerjiyi göz önüne alarak yeniden yapılandırmasının önem kazandığına dikkati çekti.

Anadolu Markaları İzmir Toplantısı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Sun Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci ve Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın konuşmacı olarak katılarak başarı hikayelerini paylaştıkları "İzmir'e Yön Verenler" paneliyle son buldu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER