Spor

Ampute Milli Futbol Takımı'nın oyuncusu Kemal Güleş hayallerinin peşinde koşuyor

Ampute Milli Futbol Takımı'nın oyuncusu Güleş, "İnşallah hem Avrupa şampiyonu olacağız hem de Dünya Kupası'nı alacağız. Ampute futbol, dünyada Türkiye'den sorulacak." dedi.

Ampute Milli Futbol Takımı'nın oyuncusu Kemal Güleş hayallerinin peşinde koşuyor
22-03-2021 16:10

ANTALYA(AA) - Ampute Milli Futbol Takımı'nın oyuncularından Kemal GüleÅŸ, hem Avrupa ÅŸampiyonu olacaklarına hem de Dünya Kupası'nı kazanacaklarına inandığını söyledi.

Şırnak'ta 2011'de inÅŸaat alanındaki kayanın üzerine düÅŸmesi sonucu bacağını kaybeden Kemal GüleÅŸ'in hayatı, tanıştığı ampute futbolla deÄŸiÅŸti.

Kendisi için bir tutku olan futbolla hayallerinin peÅŸinden koÅŸan 22 yaşındaki oyuncu, milli takımda kalıcı olmak için aralıksız çalışıyor.

Kemal GüleÅŸ, AA muhabirine, tedavi sürecinde yanına gelen takımın ÅŸimdiki teknik direktörü Osman Çakmak'ın futbol oynayıp oynayamayacağını sorduÄŸunu dile getirdi.

O güne kadar tek ayakla futbol oynayabileceÄŸini hiç düÅŸünmediÄŸini aktaran Kemal GüleÅŸ, ÅŸunları ifade etti:

"Tek ayağımla nasıl futbol oynayabileceÄŸimi bilmiyordum. 'Herhalde benimle dalga geçiyorlar.' diyordum. Henüz 12-13 yaşındaydım. Ondan sonra futbola baÅŸladım, o gün bugündür futbolun içinden çıkamıyorum. Milli takıma yükselme hedefim vardı, seçildim. Bundan sonra artık inÅŸallah kalıcı olmayı düÅŸünüyorum."

"Final, hayatımızdaki en güzel an oldu"

Milli takımla 2017'de Avrupa ÅŸampiyonluÄŸu ve 2018'de dünya ikinciliÄŸi mutluluÄŸunu yaÅŸadığını vurgulayan genç futbolcu, Vodafone Park'ta oynanan Avrupa Åžampiyonası final maçının kendisi için unutulmaz olduÄŸunu kaydetti.

Kemal GüleÅŸ, karşılaÅŸmayı 40 binin üzerinde kiÅŸinin tribünden izlediÄŸini, 15 bin kiÅŸinin ise stada giremediÄŸini belirterek, "Avrupa Åžampiyonası'nda Vodafone Park'taki final, hayatımızdaki en güzel an oldu." ifadesini kullandı.

Ampute Milli Takımı'nın, teknik direktör Osman Çakmak yönetiminde daha da güçlendiÄŸini dile getiren Kemal GüleÅŸ, "Osman hocam biraz daha gençler üzerinde duruyor. Takımı gençleÅŸtirmeye çalışıyor. Ä°nÅŸallah hem Avrupa ÅŸampiyonu olacağız hem de Dünya Kupası'nı alacağız. Ampute futbol, dünyada Türkiye'den sorulacak." diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER