Genel

Alzheimer hasta ve hasta yakınları pandemiden olumsuz etkilendi

"Pandemi döneminde büyük zorluk yaşayan hasta ve hasta yakınlarının yanında yer alarak bilgilendirme ve destek çalışmaları yürüttük. "

Alzheimer hasta ve hasta yakınları pandemiden olumsuz etkilendi
21-09-2020 13:48

Abdi İbrahim ve Türkiye Alzheimer Derneği, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde Kovid-19 salgını nedeniyle evinde kalan ancak tedavileri aksamaması gereken alzheimer hastalarına dikkati çekti.

Abdi İbrahim'den yapılan açıklamaya göre, alzheimer hastalarının büyük bir çoğunluğu ileri yaş grubunda olduğundan yüksek risk grubunda yer alıyor ve bu hastalarda koronavirüs daha ağır veya ölümcül seyredebiliyor.

Pandemi sürecinde ideal şekilde sağlık hizmeti alamayan ve devamlı evde kalan hastaların sağlık sorunları artarken, hasta yakınları da ağır bir kaygı yaşıyor.

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan alzheimer, yaşlılarda sık görülen hastalıkların başında geliyor. Artan yaşlı nüfusla birlikte alzheimer ve diğer demans hastalarının sayısında da artış gözlemleniyor. Türkiye'de 7,5 milyonun üzerinde 65 yaş ve üzeri nüfus bulunuyor.

Türkiye Alzheimer Derneği, Abdi İbrahim'in desteğiyle alzheimer ve demanstan korunma yöntemleri ve hastaların bakımı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi, bu hastalığa yakalanmış kişi ve ailelerin yaşam kalitesinin artırması amacıyla yaptığı çalışmaları, pandemi sürecinde online platforma taşıdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşmet Hanağası mart ayında bu yana ülkemizde de görülmeye başlanan koronavirüs salgınının alzheimer hastaları ve yakınlarının hayatını olumsuz etkilediğini belirterek, "Pandemi döneminde büyük zorluk yaşayan hasta ve hasta yakınlarının yanında yer alarak bilgilendirme ve destek çalışmaları yürüttük.

Her sene yapılan Alzheimer Kongremizi de sanal platforma taşıyarak hasta ve yakınlarının bu olağan dışı döneme özgü sorunlarını ele aldık." ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER