Teknoloji

Always On özelliği artık bütün Androidler üzerinde!

Bir Android geliştiricisinin yayınladığı uygulama sayesinde Always On özelliği hemen hemen bütün Android işletim sistemli cihazlarda kullanılabiliyor.

Always On özelliği artık bütün Androidler üzerinde!
08-04-2016 07:42

Samsung Galaxy S5 ve LG G5 modellerinde görülen ekranın sürekli açık kalma özelliği (Always On) sayesinde kullanıcıların sık sık cihazlarını açıp kapamalarına gerek kalmıyor.
Yazılımsal açıdan bulunduğu cihazlara hareket katan özellik, bir Android geliştiricisi sayesinde diğer cihazlara uyarlandı ve Play Store'da yayınlandı.

RttiLink adlı Android geliştiricisinin yayınladığı uygulama, markası ya da modeli ne olursa olsun hemen hemen bütün Android işletim sistemli cihazlara Always On özelliği kazandırıyor.
Android 4.3 Jelly Bean ve üzeri versiyonlarda çalışan uygulama cihazınızı derin uykuya alarak sensörler yardımıyla size doğru zamanda tarih, saat, pil durumu ve bildirim gibi önemli işlevleri belirterek büyük bir zaman kazancı sağlıyor.
Görünüm bakımından da Samsung Gear S2'nin arayüzüne oldukça benzeyen uygulamanın sadece 1.9 MB boyutunda olduğunu da belirtelim.

“Always On Display From S7 G5” adı verilen pratik uygulamayı denemek isterseniz Play Store'dan şuanda indirebilirsiniz. Ancak şunu belirtmemizde fayda var ki uygulama her cihaz için özel olarak optimize edilmediği için eğer parlaklık ayarını düşürmezseniz yüksek pil tüketimlerine neden olabiliyor.


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER