Genel

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür ile “Bankacılık Söyleşileri“:

"Reformların gerçekleşmesi, TL'nin daha öne çıkan bir para birimi olmasına ve TL varlıkların tercih edilmesine imkan sunabilir"

Alternatif Bank Genel Müdürü Gür ile “Bankacılık Söyleşileri“:
23-12-2020 14:03

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, reformların gerçekleşmesinin Türk lirası varlıkların tercih edilmesine imkan sunabileceğini belirterek, gelecek yıl sektörün kredi büyümesinin yüzde 15 civarında olabileceğini bildirdi.

Gür, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında Alternatif Bank ve sektörün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, geleceğe ilişkin öngörülerini paylaştı.

Bankacılık sektörünün güçlü kurumsal ve regüle yapısı, yüksek sermaye yeterliliği ile belirsizlik dönemlerini yönetme kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayan Gür, sektörün, tıpkı geçmiş krizlerde olduğu gibi salgın döneminde de öne çıkan bu özellikleriyle ekonomik faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için üzerine düşeni yapmanın gayreti içinde olduğunu ifade etti.

Gür, kamu bankaları öncülüğünde başlayan, sonrasında da tüm bankacılık sektörünün katılımıyla güçlü kredi desteklerinin sağlandığını kaydetti.

Salgının etkilerini sınırlamak amacıyla gündeme gelen ekonomik önlemler ve düzenleyici kurumların öne çıkardığı aktif rasyosu gibi yeni oransal düzenlemelerin etkilerini yakından takip ettiklerini aktaran Gür, bu dönemde bankacılık sektörünün hem menkul alımları hem de güçlü kredi verme eğilimiyle ön plana çıktığını söyledi.

Gür, kasım sonu itibarıyla Türk bankacılık sektörünün yüzde 35 oranında oldukça güçlü bir kredi büyümesi elde ettiğini ve bunun tamamının TL kredilerle sağlandığını bildirdi.

Kredi büyümesinin payda etkisi ve ertelemelere ilişkin düzenlemeler sonucunda takipteki kredi rasyosunun düşüş göstermiş olsa da önümüzdeki dönemde dikkatle yönetilmesi gereken bir konu olmaya devam edeceğinin altını çizen Gür, "Aynı dönemde bankacılık sektörünün net karı ise yüzde 21 arttı. Bu süreç bize güçlü varlık ve öz kaynak büyümeleri ile aslında karlılık oranlarının yıllık bazda yatay seyrettiğini gösteriyor.

Ekonomik perspektifte bunlar yaşanırken, 2020 yılı iş sürekliliği açısından da önemli bir test oldu diyebilirim. Dijital kanalların kullanımı önemli bir hızda artarken, bankacılık gibi uzaktan çalışmanın pek gündemde olmadığı bir sektörde bu çalışma disiplininin kazanılması ve yaygınlaştırılması adına önemli kazanımlar oldu." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER