Spor

Alper Potuk Çaykur Rizespor'u ligde üst sıralara taşımayı hedefliyor

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un yeni transferlerinden Alper Potuk, takımını ligde üst sıralara taşımayı hedeflediğini belirtti.

Alper Potuk Çaykur Rizespor'u ligde üst sıralara taşımayı hedefliyor
26-07-2021 18:05

ERZURUM (AA) - Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Erzurum'un Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek Ä°rtifa Kamp Merkezi'ndeki kamp dönemini tamamlayan Çaykur Rizespor'un 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Alper Potuk, AA muhabirine, transfer sürecini ve hedeflerini anlattı.

Alper Potuk, Karadeniz ekibinin teknik direktörü Bülent Uygun'un futbol hayatında önemli bir olduÄŸunu söyledi.

Teknik direktör Uygun'un oyun stilini deÄŸiÅŸtirdiÄŸini ifade eden Potuk, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bülent hoca ile EskiÅŸehirspor'da ilk tanışmamızda ben altyapıdan yeni çıkmış bir oyuncuydum. O gelene kadar 13-14 maç oynamıştım. Bülent hoca geldiÄŸi zaman benim oyun stilim de deÄŸiÅŸti. Önceden klasik altı numara oyuncusuydum ileri çıkmayan defansın önünde kalan biriydim. Oyunu iki yönünü oynamaya baÅŸladım ve daha çok özelliklerim deÄŸiÅŸti. Benim futbol hayatımda Bülent hocanın çok büyük etkisi var. Åžimdi tekrar burada birlikteyiz, inÅŸallah hocamla güzel günler yaÅŸayacağız."

"Transfer öncesi birçok takım benimle ilgileniyordu"

Potuk, Çaykur Rizespor'a transferi öncesinde birçok takımın kendisiyle ilgilendiÄŸini ifade etti.

Karadeniz ekibini tercih etmesinin sebebini anlatan Potuk, "BaÅŸkanımızla konuÅŸtuÄŸumuzda iki tarafında menfaatlerine olacak ÅŸekilde düÅŸünerek öncelikle 'size hangisi uyarsa' dedim. Sonrasında Bülent hocayla, Tahir baÅŸkanla konuÅŸtum. Kulübüme de bunu ilettiÄŸimde bunun olabileceÄŸini söylediler. Hem Bülent hocamızın hem de Tahir baÅŸkanın yaklaşımından dolayı Rizespor oldu. Ä°nÅŸallah hayırlı olur." diye konuÅŸtu.

Futbol hayatında önünde uzun yıllar olduÄŸunu anlatan Potuk, hedeflerinin hiçbir zaman bitmeyeceÄŸini dile getirdi.

"Yaşımız çok genç olmasa da yaÅŸlı statüsünde de deÄŸil"

Yaşının çok genç olmadığını hatırlatan Potuk, ÅŸunları kaydetti:

"Yaşımız çok genç olmasa da yaÅŸlı statüsünde de deÄŸil. Ä°nsanlar çok erken yaÅŸta oynamaya baÅŸladığım için biraz böyle 34-35 yaÅŸlarında sanıyor ama 30 yaşındayım. Daha önümde çok uzun senelere var ve tabii ki hedeflerim her zaman var. Öncelikli hedefim Rizespor'a faydalı olmak, Rizespor'u yukarılara taşımak. Oraya taşıdıktan, takım ve bireysel olarak da iyi oynadıktan sonra gerisi gelir. 7 senelik bir Fenerbahçe macerasından sonra Ankaragücü çok istekli davrandı ve beni o zaman transfer etti. Taraftarından baÅŸkanına herkese teÅŸekkür ediyorum. "

Potuk, Ankaragücü'nde oynarken takımı ligde tutmak için çok çabaladıklarını anlatarak, "Orada elimizden geleni yaptığımızı düÅŸünüyorum ama ÅŸanssızlıklar yaÅŸadık. 'Bu takım düÅŸer' denilen bir takım deÄŸildi. Özellikle son 12-13 hafta çok iyi maçlar çıkardık ve ÅŸanssız bir ÅŸekilde düÅŸtük. Ankaragücü çok büyük bir camia, umuyorum en kısa zamanda da tekrar Süper Lig'e çıkacaklardır." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER