Spor

'Alnımızın akıyla çıktık'

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Gürcü Geno Petriashvili'yi yenerek altın madalya kazanan Taha Akgül, "Çok şükür, alnımızın akıyla çıktık." dedi.

'Alnımızın akıyla çıktık'
07-05-2018 18:02

KASPİYSK - HALİL İBRAHİM AVŞAR

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Gürcü Geno Petriashvili'yi yenerek altın madalya kazanan Taha Akgül, "Çok şükür, alnımızın akıyla çıktık." dedi.

Milli güreşçiler Dağıstan'da tarih yazdı Taha Akgül'den altın madalyaSoner Demirtaş altın madalya kazandıRecep Topal'dan bronz madalya

Dünya Şampiyonası finalinde yenildiği Gürcü Petriashvili'den rövanşı alarak 6. kez Avrupa şampiyonu olan Taha, üst üste 3. kez altın madalya kazanan Soner Demirtaş, ilk madalyasını elde eden Serdar Böke ve milli takım antrenörü Abdullah Çakmar, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Taha, Petriashvili'nin geçen yıl Fransa'nın başkenti Paris'teki Dünya Şampiyonası'nda final maçını kazandıktan sonra aşırıya kaçan sevincinin kendisini çok hırslandırdığını söyledi.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nin Kaspiysk kentindeki Avrupa Şampiyonası'na ekstra bir konsantrasyonla hazırlandığını vurgulayan olimpiyat şampiyonu milli güreşçi, "Unvanı geri almam gerekiyordu. O yüzden bu Avrupa Şampiyonası benim için çok önemliydi. 'Bir dönem noktasıydı' diyebilirim. İlk turda ya da finalde bir şekilde karşılaşacaktık. Bunu bilerek hazırlandım zaten." diye konuştu.

6. kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül (sağ), üst üste 3. kez altın madalya kazanan Soner Demirtaş (sol 2), ilk madalyasını elde eden Serdar Böke (sağ 2)ve milli takım antrenörü Abdullah Çakmar (sol), AA muhabirine açıklamalarda bulundu. AA/Halil İbrahim Avşar

Türk bayrağıyla şampiyonluk pozu veren Taha, Petriashvili'yi geçen yılki Avrupa Şampiyonası'nda sayı tuşuyla yendiğine dikkati çekerek, "Bana göre ilk turda karşılaşsak daha iyi olurdu. Çünkü finalin stresi çok farklı oluyor. Daha da stresli oldum. Stresimi artırdı ama hamdolsun galip gelmeyi bildik. Finalden önce iyi rakiplerle güreştim. Kilomdaki en iyi 4 rakibimle de karşılaştım. Hepsini de yenmek nasip oldu. Aslında Dağıstanlı güreşçilerle güreştim. Farklı ülkeler adına şampiyonaya katılmışlardı. Çok şükür, alnımızın akıyla çıktık. 6. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştık. Rekoru geliştirmiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Final maçının planladıkları gibi geçtiğini aktaran Taha, karşılaşmaya ilişkin şunları söyledi:

"Finalde taktik yaptım. Çünkü rakibim biraz karşılık pozisyonlarda avantaj sağlıyor. Ben de müsabakayı fazla karıştırmadan kontrollü bir şekilde güreşmeyi tercih ettim. Bunda da başarılı olduk. Belki girsem alabilirdim ama ben onu tercih etmedim. Çünkü girdiğim zaman ben de açık verebiliyorum. O yüzden açık vermeden kapalı bir şekilde güreşip kontrollü bir şekilde müsabakayı baştan sona götürdüm."

Madalya seremonisine zeytin dalı baskılı tişörtle çıkan Taha, "Tişörtü gitmeden önce hazırlatmıştım. Zeytin dalı armalı tişörtle İstiklal Marşımızı okumak benim için büyük bir şerefti. Atın madalyamı, Afrin'deki Zetin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerimize adıyorum, gazilerimize ve ailelerine de armağan ediyorum. Askerimiz, polisimiz mücadele ettiği için biz buraya gelip ülkemizi temsil ediyoruz. Biz de minderde mücadele ediyoruz. Hizmetimiz hep bayrak için. Bundan sonraki süreçte de ülkemize hizmetimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER