Genel

Almanya Savunma Bakanı Leyen: Askerlerin Ürdün'e taşınmasında tam tarih vermek zor

Almanya Savunma Bakanı Leyen, İncirlik üssünde bulunan Alman askerlerinin Ürdün'e taşınması için kesin tarih vermenin zor olduğunu, askerlerin haziran sonuna kadar DEAŞ karşıtı koalisyonun uçuş planında yer aldığını söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Leyen: Askerlerin Ürdün'e taşınmasında tam tarih vermek zor
18-06-2017 19:04

BERLÄ°N (AA) - Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Bild am Sonntag gazetesine verdiÄŸi röportajda, Alman askerlerinin Ä°ncirlik üssünden Ürdün'ün Al Azrak üssüne taşınmasına iliÅŸkin tam bir tarih vermenin zor olduÄŸunu belirtti.

Bu konuda kendileri için, Alman askerlerinin uçuÅŸ yapamadığı sürenin kısa tutulması ve askeri birliÄŸin güvenliÄŸinin önemli olduÄŸunu ifade eden Leyen, "Haziran sonuna kadar DEAÅž karşıtı koalisyonun uçuÅŸ planında yer alıyoruz." ifadesini kullandı.

Ardından yakıt ikmal uçaklarını en hızlı bir ÅŸekilde Ürdün’e taşıyacaklarını aktaran Leyen, bu uçakların temmuz ayının ikinci yarısında tekrar görev yapabileceÄŸini kaydetti.

Tornado keÅŸif uçaklarının ve bunların elde ettiÄŸi görüntülerinin deÄŸerlendirildiÄŸi teknik teçhizatın taşınmasının ise karmaşık olduÄŸunu belirten Leyen, “Bu 2 ay, aÄŸustostan eylüle kadar sürecek. Planlamalar göre tornado keÅŸif uçakları ekim ayında yeniden uçuÅŸlarına baÅŸlayacak." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Türkiye'nin, Alman milletvekilerinin üste bulunan Alman askerlerini ziyaret etmesini uygun bulmaması üzerine Alman hükümeti askerlerini üsten çekme kararı almıştı.

Muhabir: Erbil BaÅŸay

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER