Dünya

Almanya’nın 8 eyaletinde 2019’da 1347 aşırı sağcı şiddet olayı kayda geçti

Almanya’da 2019'da aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirilen 1347 şiddet olayı kayda geçti.

Almanya’nın 8 eyaletinde 2019’da 1347 aşırı sağcı şiddet olayı kayda geçti
12-05-2020 17:57
Berlin

Almanya’nın 8 eyaletinde aşırı saÄŸcılar tarafından 2019'da gerçekleÅŸtirilen 1347 ÅŸiddet olayının kayda geçtiÄŸi bildirildi.

Aşırı SaÄŸcı, Irkçı ve Antisemitizm Åžiddet MaÄŸdurları Danışma Merkezleri BirliÄŸi (VBRG) BaÅŸkanı Judith Porath, Berlin’de düzenlediÄŸi basın toplantısında, Saksonya, Thüringen, Saksonya-Anhalt, Brandenburg, Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerindeki aşırı saÄŸ ve ırkçı ÅŸiddete iliÅŸkin 2019 verilerini açıkladı.

Porath, bu eyaletlerde yaÅŸayan halkın ülke nüfusunun yaklaşık yarısını oluÅŸturduÄŸuna iÅŸaret ederek "2019’da bu 8 eyalette aşırı saÄŸcılar tarafından gerçekleÅŸtirilen 1347 ÅŸiddet olayı kayıtlara geçti.” dedi.

Aşırı saÄŸcı ÅŸiddet olaylarının bir önceki yıla göre azaldığını ancak buna raÄŸmen bu sayının çok yüksek seviyede olduÄŸuna iÅŸaret eden Porath, 2019’da günde en az 5 kiÅŸinin aşırı saÄŸcı ÅŸiddetin maÄŸduru olduÄŸu bilgisini paylaÅŸtı.

Porath, bu ÅŸiddet olaylarının yüzde 80’inde adam yaralama suçunun iÅŸlendiÄŸini belirterek 2019’da Kassel ve Halle kentlerinde iki ırkçı terör saldırısında 3 kiÅŸinin öldürüldüğünü anımsattı.

Bu terör saldırılardan sonra danışma merkezlerine gelenlerin büyük korku duyduklarını ifade ettiklerini aktaran Porath, "İnsanlarda ırkçı şiddete maruz kalacaklarına ilişkin korku artıyor." diye konuştu.

Porath, Hanau kentinde bu yıl şubat ayında düzenlenen ırkçı terör eylemi gibi saldırıların bu korkuyu daha da artırdığını belirterek "İnsanlar günlük hayatta ırkçılık ve ayrımcılıkla karşılaşıyorlar. Bunları danışma merkezlerinde görüyoruz." ifadesini kullandı.

Irkçı saldırılardan sonra mağdurların çoğu kez yalnız bırakıldığını söyleyen Porath, devletin mağdurlara tazminat ödemesi gerektiğin vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER