Genel

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Almanya’da aşırı sağ teröründen kaynaklanan tehdit büyüktür

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, "Almanya’da aşırı sağ ve aşırı sağ teröründen kaynaklanan tehdit büyüktür." dedi.

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Almanya’da aşırı sağ teröründen kaynaklanan tehdit büyüktür
30-10-2019 21:20

BERLÄ°N (AA) - Almanya'da içiÅŸleri, adalet ve aile bakanlıkları tarafından aşırı saÄŸ ve nefret suçlarına karşı mücadelenin daha da artırılması amacıyla hazırlanan önlemler paketi bakanlar kurulunda kabul edildi.

Almanya Basın ve Enformasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu tarafından kabul edilen önlemler paketinde, internet üzerinden iÅŸlenen suçlarla mücadele konusunda Federal Kriminal Dairesi’nde (BKA) bir merkezin kurulacağı belirtildi.

Açıklamada, internet ortamındaki nefret söylemleri ve ölüm tehditleri gibi suç sayılabilecek paylaşımların internet ÅŸirketleri tarafından bu merkeze bildirilmesinin zorunlu hale getirileceÄŸi aktarıldı.

AteÅŸli silahlara iliÅŸkin yasal düzenlemenin de sıkılaÅŸtırılacağı ifade edilen açıklamada, Anayasayı Koruma TeÅŸkilatı’nda (iç istihbarat servisi) aşırı saÄŸla mücadelenin daha da yoÄŸunlaÅŸtırılacağı, eyaletler ile federal düzeydeki güvenlik birimlerinin bilgi paylaşımının artırılacağı kaydedildi.

Aşırı saÄŸ, Yahudi düÅŸmanlığı ve ırkçılıkla mücadele kapsamında sivil toplum örgütleri tarafından yapılan programlara desteÄŸin artırılacağı belirtilen açıklamada, güvenlik birimlerdeki personelin artırılmasının da planlandığı ifade edildi.

Almanya Ä°çiÅŸleri Bakanı Horst Seehofer, Adalet Bakanı Christine Lambrecht ve Aile Bakanı Franziska Giffey ile Federal Basın Merkezi’nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, aşırı saÄŸ tehlikesine iÅŸaret ederek, “Almanya’da aşırı saÄŸ ve aşırı saÄŸ teröründen kaynaklanan tehdit büyüktür." dedi.

Bu tehdidin büyük bir sorun olduÄŸunu ve bundan sonuçlar çıkarılması gerektiÄŸini belirten Seehofer, bu önlemler paketinin hızlı bir ÅŸekilde hazırlanmasından dolayı memnuniyet duyduÄŸunu söyledi.

Halle kentinde 3 hafta önce bir sinagoga yönelik saldırıya da iÅŸaret eden Seehofer, Almanya’daki sinagogların korunması için tedbirlerin alındığını belirterek, kiliselerin ve camilerin de korunması ve güvenliÄŸin saÄŸlanması gerektiÄŸini kaydetti.

Adalet Bakanı Lambrecht de internet üzerinden yapılan nefret ve kışkırtıcı paylaşımlara izin verilmemesi gerektiÄŸini belirterek, "Ä°nternet yasal boÅŸluÄŸun olduÄŸu bir yer deÄŸildir." ifadesini kullandı.

DüÅŸünce özgürlüÄŸünün dijital alanda da sınırları olduÄŸunu vurgulayan Lambrecht, sosyal medyadaki nefret ve kışkırtıcı paylaşımların BKA’da kurulacak merkeze bildirilmesiyle bu suçları iÅŸleyenlere karşı soruÅŸturma baÅŸlatılabileceÄŸini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER