Medya

Almanya Hükümeti terör konusunda video oyunlarını suçladı

Birçok saldırıda olduğu gibi, bir saldırının daha ardından video oyunları suçlandı. Neredeyse artık her saldırının ardından gelen suçlamaların arasına Almanya'dan da bir suçlama eklendi.

Almanya Hükümeti terör konusunda video oyunlarını suçladı
26-07-2016 05:57

Neredeyse tüm ülkelerde boy göstermeye devam eden terör faktörü, geçtiğimiz Cuma günü Almanya'da birkez daha kendisini göstermişti.

Münih kentinde yer alan alışveriş merkezlerinden birisi olan Olympia Einkaufszentrum'da meydana gelen silahlı saldırıda üçü Türk olmak üzere toplamda on kişi hayatını yitirmişti.

Bizleri üzen saldırı sonrasında Almanya hükümeti tarafından yapılan açıklamalar ile; saldırının, 18 yaşında İran asıllı bir Alman vatandaşının tek başına başına düzenlediği belirtilmişti.

Herhangi bir terör örgütünün üstlenmediği bu saldırı sonrasında ise alışageldiğimiz gibi video oyunları sektörü suç ögesi haline getirildi.

16-07/25/wolfenstein.jpg

Video oyunları günah keçisi olmaya devam ediyor

İçişleri Bakanı olarak görev yapmaya devam eden Thomas de Maizière, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile video oyunlarını terör saldırıları ile bağdaştırarak dikkatleri üzerinde çekti. Bakan tarafından yapılan açıklama ile; çocukların ve gençlerin video oyunları yüzünden psikolojilerinin bozulduğunu ve sivil terör olaylarında ki artışın da bu yüzden olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllar içerisinde Almanya'da birçok video oyunun yasaklandığını ve birçok yapımın da sansürlü bir şekilde piyasada olduğunu biliyoruz. Son olarak karşımıza çıkan Wolfenstein: The New Order yapımı da birçok sansür uygulanarak piyasadaki yerini almıştı. Bir terör olayının ardından, birkez daha video oyunlarını günah keçisi kabul etmek ne kadar doğru bilmiyoruz. Fakat, neredeyse her saldırının ardından bu sektörün arkasına sığınmanın, kolay bir kaçış yolu olduğunu görüyoruz. Yapılan açıklamalar ile ilerleyen zamanlarda Almanya hükümeti tarafından video oyunlarına özel olarak bazı sansürlerin uygulanacağı sinyalleri de verildi.

SDN'den...

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER