Dünya

Almanya'da polis şiddetiyle öldüğü iddia edilen Türk için eylem

Almanya’nın Frankfurt kentinde polisin müdahalesi sonucu perşembe günü evinde hayatını kaybettiği iddia edilen Savaş Kabasakal'ın yakınları, polis merkezi önünde eylem yaptı. - Anadolu Ajansı

Almanya'da polis şiddetiyle öldüğü iddia edilen Türk için eylem
03-06-2017 21:32

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde perÅŸembe günü polis ÅŸiddeti nedeniyle hayatını kaybettiÄŸi iddia edilen SavaÅŸ Kabasakal’ın (42) yakınları polis merkezi önünde eylem yaptı.

Savaş Kabasakal'ın yakınları ve arkadaşları polis şiddetine karşı Höchst Polis Merkezi önünde eylem gerçekleştirdi.

“Polis! KardeÅŸimi neden öldürdünüz?” yazılı pankart taşıyan maktulün kardeÅŸi Hakan Kabasakal'a bir süre sonra polis ekipleri engel oldu. Basın mensuplarına ve eyleme katılanlara kimlik sorgulaması yapan polisler, bir süre kardeÅŸ Kabasakal’la konuÅŸtuktan sonra eylemin sonlandırılmasını istedi.

Eylem öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kabasakal, ağabeyinin polis şiddetiyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

Perşembe günü saat 15.00'te polis ekiplerinin ağabeyinin kaldığı eve geldiğini anlatan Kabasakal, şunları söyledi:

"AÄŸabeyim eÅŸinden ayrılmak üzereydi ve ev ona göre büyük olduÄŸu için mahkeme kararıyla evi boÅŸaltmak durumundaydı. Polisler, perÅŸembe günü saat 3’te evi boÅŸaltmalarını istemiÅŸti. Ben polislerden 15 dakika önce eve geldim abime evi boÅŸaltırken yardımcı olmak için. Ben eve gelir gelmez aÄŸabeyim duÅŸa girdi. Ondan sonra ben polislerin camdan geldiÄŸini gördüm, onlar zile basmadan indim kapıyı açtım. AÄŸabeyim duÅŸtan çıkınca, üzerinde sadece küçük bir havlu vardı. Yatak odasına geçti. Bir süre niye çıkmam lazım falan diye sorarken polisler bize dışarı çıkın diye bağırdı. Kapı kapanmak üzereyken polisin biri aÄŸabeyime arkadan saldırdı o anda kapı kapandı. Sesler geldi. Biz caddeye çıktık cam açıktı. Sesler duyuldu.10 dakika aÄŸabeyimin ve polislerin sesini duyduk. Sonra ses kesildi."

"Polis, 2 saat sonra ağabeyimin öldüğünü söyledi"

Ardından evin önüne ambulans geldiÄŸini dile getiren Kabasakal, “AÄŸabeyim aÅŸağıya inmeyince yetersiz bir ambulans geldi. Daha sonra büyük ambulans geldi, Demek ki yanlış malzemeyle gelmiÅŸler. Polisten önce cevap alamadık ancak 2 saat sonra polis bize evin giriÅŸinde aÄŸabeyimin vefat ettiÄŸini söyledi. Fakat nasıl ve ne ÅŸekilde öldüğünü söylemedi." ifadelerini kullandı.

Ağabeyinin oldukça uysal ve kendi halinde bir insan olduğunu vurgulayan Kabasakal, eve gelen polislerin ise oldukça saldırgan olduklarını dile getirdi.

Kabasakal ayrıca ağabeyinin otopsisinin yapıldığını ancak sonucu henüz öğrenemediklerini sözlerine ekledi.

Frankfurt Polisi ise yaptığı kısa yazılı açıklamada, olaya ilişkin savcılığın soruşturma başlattığını duyurdu.

Öte yandan, Türkiye’nin Frankfurt BaÅŸkonsolosluÄŸunun da olayla yakında ilgilendiÄŸi ve aileye destek olduÄŸu öğrenildi.

Muhabir: Abdulselam Durdak

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER