Dünya

Almanya’da Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması

Almanya'nın başkenti Berlin’de düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına 14 Avrupa ülkesinden 723 öğrenci ve 100 hafız katıldı.

Almanya’da Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması
23-10-2017 02:07

BERLÄ°N

Avrupa’nın çeÅŸitli kentlerinden yarışmacıların katıldığı Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması, Almanya'nın baÅŸkenti Berlin’de yapıldı.

Neukölln ilçesinde Dar Alsalam Camisi’nde Berlin Ä°slam Federasyonu (IF) tarafından düzenlenen ve bazı Arap derneklerinin de desteklediÄŸi yarışma, 2 gün sürdü.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya Avrupa’nın 14 ülkesinden 723 öğrenici ve 100 hafız katıldı.

IF BaÅŸkanı Murat Gül, burada yaptığı açıklamada, yarışmacıların deÄŸiÅŸik kategorilerde yarıştığını belirterek, Kuran’ın hepsinden, 20 cüzden, 15 cüzden, 5 cüzden, 3 cüzden ve son olarak da 10 yaÅŸ itibarıyla Amme cüzünden çocuklarımız imtihana girdiler. Elhamdülillah en güzel bir ÅŸekilde baÅŸardılar." dedi.

Gül, Avrupa’da yaÅŸayan Müslümanlar olarak ilk önce Müslüman çocuklara Kur'an-ı Kerim’i öğretmek ve peÅŸinden de Müslüman olmayanlara Kuran’ın mesajını iletmek için yarışmayı düzenlediklerini kaydetti.

Jüri heyetinde Arap ülkelerinden deÄŸiÅŸik "kariler ve kurralar" yer aldığını belirten Gül, Türkiye’den de YaÅŸar Cuhadar hocayı davet ettiklerini ve kendisinin bu yarışmaya destek verdiÄŸini kaydetti.

Bundan 20-25 yıl önce böyle imkanların olmadığını ifade eden Gül, "Åžu an Arap ülkelerinden, Türkiyemizden gelen hafızlar Kuran Kursu açarak hafız yetiÅŸtirmeye çalışıyoruz. Gayemiz imamlarımızı Almanya’da Avrupa’da yetiÅŸtirmek." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Dar Alsalam Camisi’nin imamı Muhammed Taha Sabri de bu tür yarışmaların gelecek kuÅŸakların kimliklerini koruması açısından çok önemli olduÄŸunu belirtti.

Kur'an-ı Kerim’in aynı zamanda buradaki toplumlar için de bir zenginlik olduÄŸunu vurgulayan Sabri, Kur'an-ı Kerim’in iddia edildiÄŸi gibi entegrasyona engel olmadığını, aksine Avrupa’da entegrasyonu desteklediÄŸini kaydetti.

Çok sayıda kiÅŸinin izlediÄŸi yarışmada Kur'an-ı Kerim’in tümünü okuma kategorisinde Berlin’den Usama Abdulaziz birinci, Bonn’dan Mohammed Fodail ikinci, Norveç’ten de Omar Muhtar üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere hediye verildi.

Yarışmanın gelecek yıllarda da düzenleneceği bildirildi.

Muhabir: Erbil BaÅŸay


dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER