İleri derecedeki KOAH hastalığının tedavisi için kullandığı ilaçların sağ gözünde katarakt oluşumuna yol açması nedeniyle iki gözünde görme kaybı yaşayan Yılmaz Akgün, Almanya’da gittiği iki üniversite hastanesinden de ameliyatının riskli bulunması nedeniyle olumsuz cevap aldı.
"Yaptığım en zor ameliyatlardan biriydi"
Hastanın özel durumu sebebiyle çok zor olan bir operasyonu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Op.Dr. Adnan İpçioğlu, “Aslında rutin bir katarakt operasyonu olmasına rağmen, hastanın genel sağlık durumu itibariyle yatamaması ve anestezi alamaması nedeniyle Yılmaz Bey Almanya’daki iki hastanede de ameliyat edilememişti. Ama görme kaybı yaşadığı için de katarakt ameliyatının mutlaka yapılması gerekiyordu. Yurtiçinden ve yurtdışından bu tür hastalar bize ulaşıyor. Genel olarak bu tür ameliyatlar hastanın düz bir ameliyat masasında yatırılarak, doktorun da mikroskobun karşısında oturduğu pozisyonda yapılırken. Yılmaz Bey’in ameliyatını ise hastamız tekerlekli sandalyede otururken, operasyonu ayakta çalışarak gerçekleştirmek zorunda kaldık. Son zamanlarda yaptığım en zor ameliyatlardan biriydi. 22 yıllık deneyimimiz ve teknolojik altyapımızla hastamızı yorucu ama başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuşturduk” dedi.
"Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim"
Almanya’da ameliyat edilemeyen Yılmaz Akgün, ailesi ile Türkiye’de doktor arayışına girmelerinin ardından aldıkları referanslarla Op. Dr. Adnan İpçioğlu ve ekibiyle tanıştığını belirtti. Başarıyla gerçekleştirilen operasyon sonrasında görme kabiliyetini yeniden kazandığını, hatta ağrısının bile olmadığını dile getiren Yılmaz Akgün, “Dünyaya sanki yeniden gelmiş gibiyim. Ameliyatım beklentimden bile çok iyi geçti. Dr. Adnan Bey sayesinde artık daha iyi görebiliyorum ve çok mutluyum. Beni yeniden sağlığıma kavuşturan sayın Op.Dr. Adnan İpçioğlu’na ve değerli ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
dikGAZETE.com