Dünya

Almanya, askerlerinin bir kısmını Irak dışına çıkarıyor

Almanya, Irak’ta bulunan Alman askerlerin bir kısmını ülke dışına çıkaracağını açıkladı.

Almanya, askerlerinin bir kısmını Irak dışına çıkarıyor
07-01-2020 17:07
Berlin

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve DışiÅŸleri Bakanı Heiko Maas, Federal Meclis’teki ilgili komisyonların üyelerine yazdıkları mektupta, Irak’ta bulunan askerlerinin bir bölümünün ülke dışına çıkarılacağı bilgisini paylaÅŸtı.

Özellikle BaÄŸdat ve Taci bölgesindeki asker sayısının azaltılacağı belirtilen mektupta, "Burada görev yapan askerler vakitlice Ãœrdün ve Kuveyt’e nakledilecek." ifadesi yer aldı.

Mektupta, eğitim yeniden başladığında bu güçlerin Irak'a geri döneceği vurgulandı.

Alman askerlerinin eÄŸitim faaliyetlerini sürdürmesine iliÅŸkin Irak hükümetiyle yürütülen görüşmelerin devam ettiÄŸi aktarılan mektupta, Irak hükümetinin talep etmesi halinde Almanya'nın Irak’taki görevi prensip olarak sürdürmeye hazır olduÄŸu kaydedildi.

Mektupta, Irak hükümetinin vereceği karara saygı duyulacağı belirtildi.

Spiegel dergisinin haberine göre, BaÄŸdat'ın kuzeyinde bulunan 32 Alman askerinin uçakla gece Ãœrdün’e götürüldüğü iddia edildi.

Öte yandan DışiÅŸleri Bakanı Maas, Alman Ä°kinci Televizyon Kanalı ZDF’ye yaptığı açıklamada, uluslararası güçlerin Irak’tan ayrılması durumunda terör örgütü DEAÅž'a karşı mücadelenin sonlanmış olacağını ve örgütün muhtemelen yeniden güçleneceÄŸini söyledi.

Mass, terör örgütünün güçlenmesinin Irak’ın istikrarsızlaÅŸmasına yol açacağı uyarısında bulunarak, DEAÅž karşıtı koalisyonun hızla bir araya gelerek nasıl hareket edeceÄŸine iliÅŸkin karar vermesi gerektiÄŸini de kaydetti.

Almanya, DEAÅž karşıtı koalisyon çerçevesinde Irak’ta PeÅŸmerge güçlerine ve Irak askerlerine eÄŸitim veriyor. Irak’ta yaklaşık 130 Alman askeri bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER