Özel Haber

"Allahuekber" diyen Filistin destekçisi, Başpiskopos Capucci vefat etti

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin yanlısı görüşleriyle tanınan Başpiskopos Capucci'nin öldüğünü duyurdu. Başpiskopos Capucci, Mavi Marmara gemisinde de bulunmuş ve Gemiyi Sarayburnu'nda karşılayıan kalabalığa "Allahuekber" diyerek konuşmuştu.

"Allahuekber" diyen Filistin destekçisi, Başpiskopos Capucci vefat etti
02-01-2017 03:12

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin yanlısı görüşleriyle tanınan Başpiskopos Hilarion Capucci'nin öldüğünü duyurdu.

Abbas, Filistin Haber Ajansı WAFA'da yer alan haberde, "büyük mücadeleci" olarak tanımladığı Capucci'nin İtalya'nın başkenti Roma'da vefat ettiğini belirtti.

HAMAS Siyasi Büro Sözcüsü İzzet er-Reşak da yaptığı açıklamada, Filistin halkının yanında yer alan ve haklarını savunan Hilarion Capucci'nin vefat ettiğini kaydetti.

Reşak, açıklamada, "Capucci gitti ama ardında işgale karşı verdiği cesur mücadeleyi bıraktı. Filistinliler onu cesur ve kahramanca mücadelesiyle nesiller boyu hatırlayacak." dedi.

MAVÄ° MARMARA GEMÄ°SÄ° Ä°LE GAZZEYE GÄ°DENLER ARASINDAYDI...

Başpiskopos Hilarion Capucci, GAZZE'ye insani yardım götürmek için yola çıkan filoda da Mavi Marmara gemisinde bulunanlar arasındaydı.
Türkiye ayağı Ä°HH tarafından organize edilen ve 50 ülkeden 700 kiÅŸiyi taşıyan "Rotamız Filistin, Yükümüz Ä°nsani Yardım" diyerek Gazzeye doÄŸru yola çoktıktan sonra, 31 Mayıs 2010'da uluslarası sularda Akdeniz'in ortasında Ä°srail denizaltı, hucumbotları ve helikopterleri tarafından saldırıya uÄŸrayan Mavi Marmara gemisindeki yolcular arasında da bulunan BaÅŸpiskopos Capucci, 10 kiÅŸinin ÅŸehid olduÄŸu Ä°srail saldırısı sonrası 6 ay esir tutulan ve 26 Aralık'ta istanbul'a getirilen Mavi Marmarayı karşılayanlar arasında da yer almıştı.

SARAYBURNU'NDAKÄ° COÅžKULU KALABALIÄžA "SELAMÃœNALEYKÃœM" VE "ALLAHUEKBER" DÄ°YE SESLENMÄ°ÅžTÄ°...

BaÅŸpiskopos Capucci, Ä°stanbul Sarayburnu'ndaki karşılama sırasında, kürsüye davet edilerek konuÅŸması istenmiÅŸti. BaÅŸpiskopos Capucci, buradaki kalabalığı "Selamün aleyküm ve Rahmetullah..." diyerek selamlayarak baÅŸladığı konuÅŸmasında ÅŸunları ifade etmiÅŸti:
"Bu gemide gördüğümüz 9 şehidimizi anmak için bir araya geldik. Özellikle 19 yaşındaki Furkan Doğan'ı anmak için geldik.
İkinci olarak Filistinli kardeşlerimize destek vermek, onların haklarını geri almak için geldik.
Üçüncü olarak Gazze'de ambargo altında olan kardeşlerimizin duasını almak onlara destek olmak için geldik.
İsrail bizi korkutmak istiyor, asla korkmayacağız, böyle yaparsak bize yazıklar olsun. Benim bedenim Kudüs'ten uzak.
Ä°nÅŸallah ölmeden Kudüs'ü görmek bana nasip olur. Biz Kudüs'e yeniden girmek istiyoruz, eÄŸer Allah bizimle beraberse muhakkak bunu yapacağız." 

BaÅŸpiskopos Capucci, Arapça olarak ateÅŸli bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirdiÄŸi konuÅŸmasını "Allahu Ekber" diyerek noktalamıştı.

HALEP'TE DOÄžDU, KUDÃœS'TE BAÅžPÄ°SKOPOS OLDU...

Suriye'nin Halep şehrinde 1922 yılında doğan Hilarion Capucci, 1965'te Kudüs'te Katolik Kilisesi'nde başpiskoposluk görevine getirilmişti.
Capucci, 1974'te yahudilerin "Batı Şeria" olarak isimlendirdiği "Batı Yaka'ya gizli olarak silah soktuğu iddiasıyla İşgalci İsrail tarafından tutuklanmış ve 12 yıl hapis cezasına mahkum edilmiş, ancak 4 yıl hapiste kaldıktan sonra 1978'te İsrail'den sınır dışı edilmişti.
Başpiskopos Capucci, Gazze ve Filistin'e verdiği açık destekle biliniyordu.

dikGAZETE.com

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER