Siyaset

Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "(Pandemiyle mücadele) Toplu işten çıkarmaları engellemek için bir yıl süreyle vergi ve sigorta teşviki sağlanmalıdır. Yani tüm işletmelere bir yıllık toparlanma ve nefes alma süresi verilmelidir." dedi.

Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu
16-06-2021 17:11
TBMM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin Kovid-19 salgını sürecini yönetemediğini, bu nedenle de toplumun ağır bedeller ödediğini ileri sürdü.

Meral Akşener, aşı tedarikinin bu sürecin en ağır fiyaskosu olduğunu, bir türlü alternatifli bir aşı sepetinin oluşturamadığını öne sürdü.

Kovid-19 aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'in insanlığa çok büyük bir hizmette bulunduğunu vurgulayan Akşener, "İYİ Parti grubu olarak TBMM'den, Türklerin gururu olan bu iki bilim insanımızı insanlığa ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Nobel'e aday göstermesini talep edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erken seçim çağrısında bulunan Akşener, "Sen sandığı getireceksin, millet yetkiyi verecek, biz de gereğini yapacağız. Sen gölge etmeyeceksin biz de memleketi düze çıkartacağız." ifadelerini kullandı.

"Kısa çalışma ödeneği süresi uzatılsın"

Çalışan ve işverenlerin zor durumda olduğunu öne süren Akşener, kısa çalışma ödeneğinin ay sonunda biteceğini, 1 milyon 300 bin çalışanın bu imkandan faydalandığını, kısa çalışma ödeneği sonlandırılması durumunda bu insanlardan önemli bir bölümünün işsiz kalma riskiyle karşı karşıya olacağını kaydetti.

Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılmasını isteyen Akşener, yaz aylarında havaların ısınması ve aşılamanın artmasıyla hayatın normale dönmesinin beklendiğini ancak hayatın normale dönmesinin borca batmış olan işletmelerin de normale döneceği anlamına gelmediğini belirtti.

Pandeminin etkisiyle sıkışan tüm işletmelerin kapsamlı bir rehabilitasyon programına ihtiyacı olduğunu dile getiren Akşener, "Bu rehabilitasyon programı kapsamında mutlaka kredi borçları yapılandırılmalı, bir yıl ödemesiz olmak üzere 5 yıla yayılmalıdır. Vergi borçları yapılandırılmalı, bir yıl ödemesiz olmak üzere 5 yıla yayılmalıdır. Toplu işten çıkarmaları engellemek için bir yıl süreyle vergi ve sigorta teşviki sağlanmalıdır. Yani tüm işletmelere bir yıllık toparlanma ve nefes alma süresi verilmelidir." önerisinde bulundu.

"Toplam yumurta ihracatında yüzde 60 düzeyinde bir düşüş oldu"

Türkiye'de etkisini sürdüren kuraklık tehlikesine dikkati çeken Akşener, bu sürecin iyi yönetilmemesi durumunda çiğ sütün 5-6 liraya, kırmızı et ve karkasın da 50 liraya alınmak zorunda kalınacağı uyarısında bulundu.

Akşener, derhal Et ve Süt Kurumunun sahaya inmesini, piyasada işlem gören ve sanayiye giden günlük 25-30 bin ton çiğ sütün en az 5-6 bin tonunun en az 4 liradan satın alınmasını önerdi.

Tavukçuluk sektörünün durumuna değinen Akşener, izlenen yanlış politikalar nedeniyle ihracat pazarında kayıplar yaşandığını iddia etti. Akşener, 2018 yılında yaklaşık 6 milyar adet ve 361 bin ton olarak gerçekleşen yumurta ihracatının, 2020 yılında 3 buçuk milyar adete ve 218 bin tona düştüğünü, toplam yumurta ihracatında yüzde 60 düzeyinde bir düşüş olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER