Genel

Akbank İhracatçı Buluşmaları Bursa'da devam etti

"Türkiye ekonomisinin büyümesinin itici gücü olan ihracatı desteklemek için Akbank üzerine düşeni yapmaya devam ediyor"

Akbank İhracatçı Buluşmaları Bursa'da devam etti
02-12-2019 17:11

Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesine verdiği destek kapsamında ihracatçılar ile duayenleri buluşturan Akbank İhracatçı Buluşmaları'nın ikincisi Bursa'da gerçekleştirildi.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte, Türkiye ve dünyadaki ihracatı etkileyen dinamikler, gelişmeler ve fırsatlar paylaşıldı.

Gazeteci Hakan Güldağ moderatörlüğünde, Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, Akbank Başekonomisti Fatma Melek, Dünya Gazetesi Araştırma Direktörü ve Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Bader Arslan ve FCI'nın Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu'dan sorumlu Direktörü Betül Kurtuluş'un panelist olarak katıldığı toplantı, ihracatçılar tarafından büyük ilgi gördü.

Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğine inandıklarını, ülkenin hak ettiği ihracat atılımını hep birlikte başaracaklarını kaydetti.

İkincisini Bursa'da düzenledikleri bu toplantıları ülkenin dört bir yanında düzenleyerek tüm ihracatçılara ve yarının potansiyel ihracatçılarına ulaşmayı hedeflediklerini aktaran Tugal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye ekonomisinin büyümesinin itici gücü olan ihracatı desteklemek için Akbank üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Bu sene başında ihracatçılarımızın ihtiyaç duyabileceği birçok konuyu barındıran İhracatçının Gücü Paketi'nin tanıtımını yaptık. Paket çok ses getirdi, 2 bine yakın ihracatçımıza yaklaşık 36 milyar TL tutarında finansman desteği sağladık. Mevcut dış ticaret müşterilerimizin yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 ihracatçı ve 2 bin 100 ithalatçı firmamız, paketin avantajlarından faydalanarak bankamızla çalışmaya başladı."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER