Genel

Akar ve Soylu'ya suikast iddiasına ağırlaştırılmış müebbet istemi

Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu'ya suikast talimatı alan PKK şüphelisi ve ona yardım ettiği belirtilen iki kişiye dava açıldı.

Akar ve Soylu'ya suikast iddiasına ağırlaştırılmış müebbet istemi
06-12-2019 22:00

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'ya suikast talimatı alan bölücü terör örgütü PKK ÅŸüphelisi ve ona yardım ettiÄŸi belirtilen iki kiÅŸiye dava açıldı.

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, bölücü terör örgütü PKK üyesi S.B, Emniyete giderek teslim oldu ve örgütün üst düzey yöneticilerinin birinden Milli Savunma Bakanı Akar ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Soylu'ya suikast için talimat aldığını anlattı.

S.B, önce Ä°stanbul'a, oradan da Ankara'ya gelerek keÅŸif yaptığını, iki örgüt üyesinin de kendisine yardım ettiÄŸini belirtti ve söz konusu iki kiÅŸiyi teÅŸhis etti.

Daha önce GüneydoÄŸu'da askeri birliklere saldırı için bomba hazırladığını da itiraf eden S.B, Akar ve Soylu'ya suikast gerçekleÅŸtirememesi durumunda da askeri birliklerden birine saldırı düzenlemesi yönünde talimat aldığını dile getirdi.

Sorgusunun ardından tutuklanan S.B. hakkında Ankara Cumhuriyet Savcısı Yarcan Mutlu tarafından iddianame hazırlanarak dava açıldı.

Ä°ddianamede S.B'ye, "devletin birliÄŸini ve ülke bütünlüÄŸünü bozmak" suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet, S.B'ye yardım ettiÄŸi tespit edilen iki kiÅŸiye ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER