Gündem

AK Parti’yi seçmen göçü yaktı

Muhtarlıklar kıymete binince büyük şehirler boşaldı. İstanbul'da 100 binin üzerinde seçmen memleketlerinde oy kullandı. Göçenler AK Partili olunca seçimin sonucu değişti.

AK Parti’yi seçmen göçü yaktı
05-04-2019 10:17

Mahallî seçimler, birçok ilde kıran kırana geçti. AK Parti ile CHP arasında büyük yarışın yaşandığı İstanbul seçim sonuçlarında, dondurulan 91 bin seçmen ile özellikle muhtarlık seçimleri için memleketlerine giden 100 binin üzerinde seçmenin de etkili olduğu belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu, seçmen kayıtları ile ilgili güncellemeleri yaptığı dönemde, seçmen kütüklerine yapılan itirazları incelemiş, toplam 91 bin 93 seçmenin kaydının dondurulmasına karar vermişti. Bu seçmenlerin büyük bölümünün, seçmen kütükleri ile ilgili itiraz süresini geçiren ve seçmen kaydını mevzuata uygun olmayan şekilde başka yere taşımak isteyenlerden oluştuğu belirtilmişti. 91 bin seçmenin büyük kısmının İstanbul seçmeni olduğunu belirten AK Parti kurmayları, ayrıca bu seçimlerde, başta muhtar adayları olmak üzere, akrabasına-tanıdığına oy vermek için İstanbul'dan memleketlerine giden seçmenlerin büyük bölümünün AK Partili seçmenlerden oluştuğunu düşündüklerini dile getirdi. 31 Mart seçimlerinde İstanbul'dan bu amaçla memleketlerine giden seçmen sayısının 100 binin üzerinde olduğu belirtildi. İstanbul'da sandığa gitmeyen bir milyon 700 binin üzerinde de seçmen bulunuyor.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER