Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Darbeciler Mursi’nin naaşından korkuyorlar

AK Parti Sözcüsü Çelik, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatına ilişkin, "Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler var. Ama Mursi'nin naaşından korkuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Darbeciler Mursi’nin naaşından korkuyorlar
18-06-2019 13:05

ANKARA (AA) - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin vefatına iliÅŸkin, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, darbecileri, "en temel insanlık deÄŸerlerinin düÅŸmanı ve insanları acımasızca öldüren bir ÅŸebeke" olarak nitelendirdi.

Mursi'nin cenazesinin ailesine teslim edilmemesine tepki gösteren Çelik, "Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler var. Ama Mursi'nin naaşından korkuyorlar. Bu hep böyledir. Onurlu olanın cansız bedeni bile cesaret abidesidir. Onursuz olanlar ise ellerinde ölüm makineleriyle gezen yaÅŸayan ölülerdir." ifadelerini kullandı.

Çelik, ÅŸunları kaydetti:

"Ahlaki ya da siyasal hakikat asla soyut deÄŸildir. En somut, en canlı hayat gerçeÄŸidir. Ahlaki ve siyasal hakikate baÄŸlı olanlar, hayatın canlı tarafındadır. Dünyadan ayrıldıktan sonra da insanların hayatına haysiyetleriyle yön vermeye devam ederler. Ellerindeki ölüm makineleriyle insanlık deÄŸerlerine saldıranlar, yaÅŸarken çürüyorlar. Mahkeme salonunda hayatını kaybetmiÅŸ onurlu birinin naaşından korkuyorlar. Çürüyen, canlı olandan korkar."

"Tüm dünyanın gözü önünde adım adım öldürüldü"

Muhammet Mursi'nin tüm dünyanın gözü önünde adım adım öldürüldüÄŸünü vurgulayan Çelik, dünyanın yaÅŸananlara ve darbecilere sessiz kalmasına tepki göstererek, aynı odakların darbenin insanlık suçu olduÄŸunu söylemek yerine, darbecilerin "demokrasiyi inÅŸa ettiÄŸini" ileri sürdüklerine dikkati çekti.

Demokrasiyi bir deÄŸer olarak deÄŸil, bir çıkar elde etme tekniÄŸi olarak algılayanların ikiyüzlülüÄŸünün çıplaklaÅŸtığını belirten Çelik, "Dünyanın onurlu ve gerçekten demokrat insanları sesini ÅŸimdi yükseltmelidir. Åžehit CumhurbaÅŸkanı Mursi onurlu hayatına uygun ÅŸekilde defnedilmelidir." ifadesini kullandı.

Çelik, Mursi için kılınacak gıyabi cenaze namazlarına da deÄŸinerek, ÅŸöyle devam etti:

"Tüm dünyada, ÅŸehit CumhurbaÅŸkanı için kılınan cenaze namazları dün Kudüs'te baÅŸladı. Bugün Türkiye'de CumhurbaÅŸkanımızın katılımıyla milletimiz tarafından eda edilecek. Kudüs'ten Ä°stanbul'a, Türkiye'nin ve dünyanın her yerine uzanacak. Mursi'nin naaşı ailesine teslim edilmelidir. Tüm dünya buna destek vermelidir. Mursi bu dünyada sınavını onurlu bir ÅŸekilde cesaretle ve haysiyetle verdi. Artık sınav tüm dünyanın sınavıdır. Ä°nsanlık deÄŸerlerine sahip çıkma sınavıdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER