Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Teröre karşı siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Sahada terör örgütünü yok etmek için mücadeleye devam ederken, teröre karşı siyasi mücadelemizi de dünyanın her yerinde her ölçekte bütün muhataplarımıza karşı sürdüreceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Teröre karşı siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz
23-11-2019 19:50

ORDU (AA) - PerÅŸembe Belediye BaÅŸkanı Mustafa Saim TandoÄŸan'ı makamında ziyaret eden AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ, buradan ayrılırken gazetecilerin gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtladı.

KurtulmuÅŸ, "Kıran-7 Munzur Vadisi" operasyonuna iliÅŸkin soru üzerine, uzunca bir süredir Türkiye'nin içinde ve dışında teröre karşı çok ciddi bir mücadele verdiklerini söyledi.

Teröre karşı ÅŸehirde, kırsalda ve sınır dışında verilen mücadeleleri birbirinden ayırt etmenin doÄŸru olmadığını belirten KurtulmuÅŸ, "Bunların her birisi farklı ölçeklerde ve farklı zeminlerde de olsa Türkiye'nin dirliÄŸine, birliÄŸine kast eden terör ÅŸebekelerinin, çetelerin, örgütlerin Türkiye'ye karşı yürüttüÄŸü hasmane tavırlardır." diye konuÅŸtu.

KurtulmuÅŸ, içeride yapılan bu operasyonların da fevkalade hayati önemi olduÄŸuna iÅŸaret ederek, operasyona katılan bütün güvenlik güçlerine baÅŸarı diledi.

Munzur Vadisi'nde çok geniÅŸ katılımla gerçekleÅŸtirilen operasyondan kesin sonuç alacağına yürekten inandığını dile getiren KurtulmuÅŸ, bu operasyonun baÅŸarısı için Türkiye'nin her yerinde dualar edildiÄŸini aktardı.

KurtulmuÅŸ, operasyonun teröre vurulmuÅŸ ölümcül darbelerden biri olması ve o bölgede yuvalanan terör örgütlerinin son kalıntılarının da bulunup etkisiz hale getirilmesi için dua ettiklerini belirterek, "Terörle mücadelemiz, Türkiye'de terörün hiçbir zemini kalmayıncaya kadar terör örgütleri hiçbir ÅŸekilde ayakta duramayacakları noktaya getirilene kadar sürecektir. Biz terörle mücadeleyi aynı zamanda büyük kararlılıkla devam ettirilmesi gereken mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Terör örgütlerinin sadece 3-5 eÅŸkıyadan, çeteciden ibaret olmadığına iÅŸaret eden KurtulmuÅŸ, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Bunlara silah, lojistik destek saÄŸlayanlar, bunlara Türkiye'nin dışında Avrupa'da, Amerika'da birçok ülkede siyasi destek saÄŸlayanlar, hatta ve hatta yeri geldiÄŸinde istihbarat desteÄŸi saÄŸlayanların da Türkiye'ye terörün vermiÅŸ olduÄŸu zararda pay sahibi olduklarını bir kez daha ifade etmek isteriz. Terörün arkasındaki bu destekler de sona erdirilinceye kadar kararlılıkla mücadelemize devam edeceÄŸiz. Yani hem sahada terör örgütünü yok etmek için mücadeleye devam ederken, teröre karşı siyasi mücadelemizi de dünyanın her yerinde her ölçekte bütün muhataplarımıza karşı sürdüreceÄŸiz ve sonunda biz kazanacağız. Eninde sonunda teröristler ve teröristlerin destekçileri deÄŸil, bu aziz millet teröre karşı mücadeleyi kazanacaktır."

KurtulmuÅŸ, "Kalbimiz, 82 milyon vatandaşımızın kalbi ÅŸu anda bu operasyonu yürüten kahraman emniyet ve güvenlik kuvvetlerimiz içindir. Allah yardımcıları olsun, Allah her türlü kötülükten korusun, Allah ayaklarına taÅŸ deÄŸdirmesin." dedi.

"Bugünkü geliÅŸme, evlere ÅŸenlik bir geliÅŸmedir"

Numan KurtulmuÅŸ, bir gazetecinin, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde bir CHP'li ile görüÅŸtüÄŸü iddiasıyla ilgili haber kaynağının ortaya çıktığına iliÅŸkin sorusunu ÅŸöyle yanıtladı:

"Biz bununla ilgili görüÅŸlerimizi söyledik, Sayın CumhurbaÅŸkanımız da dün Ä°zmir'de çok net bir ÅŸekilde kendi CumhurbaÅŸkanlığını ortaya koyarak bu konuyla ilgili çıkışını yaptı. Åžimdi hele bugünkü geliÅŸme, evlere ÅŸenlik bir geliÅŸmedir. Mesele ne Rahmi Turan'ın neyi açıkladığıdır ne de Rahmi Turan'ın muhatap olarak açıkladığı Talat Atilla'dır. Burada esas mesele Kemal KılıçdaroÄŸlu ve Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Kendi parti içindeki birtakım hizip hesaplaÅŸmalarını CumhurbaÅŸkanımızın ismi üzerinden yürütmeye çalışanların ne kadar yanlış bir yolda olduÄŸunu çok açık bir ÅŸekilde gördük. Ne olunduÄŸu bilinmeden, yalan yanlış bir gazetecinin haberine dayanarak Türkiye'nin koskoca ana muhalefet partisinin genel baÅŸkanının tutup da CumhurbaÅŸkanını hedef alarak buradan siyasi senaryo üretmeye kalkması tam bir acziyet ve siyaseten tutarsızlıktır. Ben açıkçası, Rahmi Turan ÅŸunu dedi, Talat Atilla bunu dedi, bunun üzerinde durmuyorum. Esas üzerinde konuÅŸulması gereken, CHP'nin düÅŸmüÅŸ olduÄŸu bu aciz durumdur. Bu fevkalade yanlış bir durumdur."

Hiçbir ÅŸekilde baÅŸka bir partinin zaafları üzerinden siyaset yapmadıklarını vurgulayan KurtulmuÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

"Biz kendi gücümüzü biliriz, halkla olan irtibatımızı biliriz. Sayın CumhurbaÅŸkanımız da bugünün siyasetçisi deÄŸildir. Ömrünü Türkiye'ye adamış, siyasi mücadeleye adamış birisidir ve hayatının hiçbir döneminde de rakiplerinin zaafları üzerinden siyaset yapmamıştır. Hele hele böyle bir ortamda zaten adı sıkça hizipçilikle, ekipçilikle anılan Cumhuriyet Halk Partisinin içiÅŸleri ne CumhurbaÅŸkanımızı ilgilendirir ne de bizi ilgilendirir. Ama tutup Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun böyle bir meselede, daha ne olduÄŸu belli olmadan, kimin hangi kaynaÄŸa dayanarak bu sözü ifade ettiÄŸi belli olmadan tutup CumhurbaÅŸkanımızı ilzam edecek bir suçlayıcı tavrın içinde hem de bir televizyon kanalı üzerinden bunu söylemesi maalesef fevkalade büyük talihsizliktir, acziyettir, siyaset bilmemektir, siyasette iÅŸin ucunun nereye dayanacağını kestirememektir, bir de basiretsizliktir. Mesele Rahmi Turan ve Talat Atilla deÄŸil, mesele Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun tutarsızlığı ve basiretsizliÄŸidir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER