Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal:Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte artık Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal:Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak
29-05-2017 22:21

ANKARA (AA) - AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Türkiye'deki en büyük ve en güzel deÄŸiÅŸim olan CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemi ile birlikte artık Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak ve bütün siyasi partiler, özellikle muhalefet siyaset yapmak zorunda kalacak." dedi.

Ünal, CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Mahir Ünal, 21 Mayıs'ta yapılan 3. OlaÄŸanüstü Büyük Kongre ile CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın partiye dönüÅŸünün herkesi mutlu ettiÄŸini söyledi.

ErdoÄŸan baÅŸkanlığında ilk MKYK toplantısının gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirten Ünal, toplantıda 16 Nisan'da yapılan halk oylamasının ve 2019 seçimlerine yönelik ne tür hazırlıklar yapılacağınının deÄŸerlendirildiÄŸini belirtti. TeÅŸkilatların yıl sonuna kadar performans ve baÅŸarı oranlarının deÄŸerlendirilmesine karar verildiÄŸini aktaran Ünal, 15 Temmuz'un toplumsal etkileri üzerine de deÄŸerlendirmeler yapıldığını ifade etti.

Toplantıda, ayrıca FETÖ ile mücadele, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu'da sürdürülen terörle mücadelenin gündeme geldiÄŸini belirten Ünal, bu konuda Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu'nun MKYK'yı bilgilendirdiÄŸini dile getirdi.

Ünal, olaÄŸanüstü kongrede yapılan tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸi ile BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel BaÅŸkan Vekili olarak görevlendirildiÄŸini anımsattı.

Bir gazetecinin, "Partide grup baÅŸkanvekilliÄŸi, bakanlık yaptınız. Åžimdi parti sözcüsü oldunuz? Duygularınızı öÄŸrenebilir miyiz?" sorusu üzerine Ünal, "AK Parti'nin güzel yanı bu. AK Parti'de her birimiz bir nefer olarak deÄŸiÅŸik pozisyonlarda, deÄŸiÅŸik görevlerde bulunuyoruz. Ben bu partide 4 yıl büyük bir onurla grup baÅŸkanvekilliÄŸi yaptım. Bakanlık yaptım. Åžimdi partim beni grup sözcülüÄŸü ve medya tanım baÅŸkanlığı ile onurlandırdığı için partime ve liderime müteÅŸekkirim." cevabını verdi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, "TeÅŸkilatlardan da yıl sonuna kadar deÄŸerlendirme beklendiÄŸini söylediniz. Sayın CumhurbaÅŸkanı daha önce bakanlardan 6 ayılık bir deÄŸerlendirme istemiÅŸti. Aynı kapsamda bir çalışma mıdır?" sorusu üzerine, ÅŸunları kaydetti:

"Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ve BaÅŸbakanımızın da ifade ettiÄŸi yerel yönetimlerle ilgili hem teÅŸkilatlarımızla ilgili hem de hükümetle ilgili performans ve baÅŸarı oranlarının deÄŸerlendirilmesi çok önemli. Çünkü 2019, daha önce CumhurbaÅŸkanımızın ifade ettiÄŸi gibi artık yüzde 40-45 ile seçim kazanılacak bir sistem deÄŸil. Yüzde 50+1'i gerektiren yeni bir sistemle karşı karşıyayız.

Türkiye'deki en büyük ve en güzel deÄŸiÅŸim CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemi ile birlikte artık Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak ve bütün siyasi partiler, özellikle muhalefet siyaset yapmak zorunda kalacak."

Bir gazetecenin, "Kabine deÄŸiÅŸikliÄŸi gerçekleÅŸecek mi? Yarınki grup toplantısını Sayın CumhurbaÅŸkanı mı yapacak?" sorusu üzerine ise Ünal, "Yarın grup toplantımızı Sayın CumhurbaÅŸkanımız gerçekleÅŸtirecek. Kabineyle ilgili bu Sayın BaÅŸbakanımızın ve CumhurbaÅŸkanımızın kendi istiÅŸareleri ve Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ifadesiyle, Sayın BaÅŸbakanımız böyle bir teklifte bulunursa deÄŸerlendireceÄŸi bir konu." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER