Politika

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki: Ankara 5 yıl sonra başka bir kent olacak

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Biz 25 tane belediye başkanı aday olduk. İlçelerimizde ayakları yere basan projeler yaptık. Allah izin verirse Ankara 5 yıl sonra başka bir kent olacak." dedi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki: Ankara 5 yıl sonra başka bir kent olacak
26-03-2019 19:25

ANKARA (AA) - AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Biz 25 tane belediye baÅŸkanı aday olduk. Ä°lçelerimizde ayakları yere basan projeler yaptık. Allah izin verirse Ankara 5 yıl sonra baÅŸka bir kent olacak." dedi.

Ä°ller Bankası Sosyal Tesisleri'nde Birlik Vakfı üyeleriyle bir araya gelen Özhaseki, Cumhur Ä°ttifakı'nı belediye sayısını yükseltmek için deÄŸil ülkenin bekası için kurduklarını söyledi.

HDP'nin, Millet Ä°ttifakı'nın gizli ortağı olduÄŸunu vurgulayan Özhaseki, "Arkada sakladıkları ortakları var. O ortağı söylemekten utanıyorlar. 3 ay kadar önce HDP'li Ahmet Türk ile CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu buluÅŸurken yakalandılar. Ne olduÄŸunu açıklamak için Ahmet Türk çıktı dedi ki, 'Beni yerel seçimlerde ittifak yapmak için Kemal KılıçdaroÄŸlu çağırdı. Biz de destek vereceÄŸiz.' dedi." ifadelerini kullandı.

CHP Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Mansur YavaÅŸ hakkındaki "sahte senet" iddialarına yönelik eleÅŸtirilerde bulunan Özhaseki, rakibinin iddialara doÄŸru cevap vermediÄŸinin altını çizdi. Özhaseki, ÅŸöyle devam etti:

"Sahte senet düzenlemiÅŸsin. 500 bin lira ceza yemiÅŸsin. Bunların hepsi doÄŸru. Arkasından adama tehdit mesajları atıyorsun. 'Seni Ankara'da yaÅŸatmam' gibi bir buçuk yıl taciz mesajları atmışsın. Åžimdi baÅŸlamış 'o adam çok kirli, çok kötü.' Biz ne yapalım kirli ise. Çünkü o adam ile 10 yıl dostluk eden sensin.

Adam diyor ki 'yüksek yargı üyelerini çağırıp beraber yemek yiyorduk.' Vekalet yok, sözleÅŸme yok, yüksek yargı üyeleriyle oturuluyor, yemekler yeniyor. Ne yapıyorsunuz? Hepinizin bildiÄŸi gibi iÅŸ baÄŸlanıyor. Parayı bölüÅŸürken iyiydi. Ä°htilaf çıkınca ne deÄŸiÅŸti?"

Kayseri'de Belediye BaÅŸkanlığına aday olduÄŸu süreler içerisinde rakiplerinin geçmiÅŸinin araÅŸtırılmasına saygı duyduÄŸunu ifade eden Özhaseki, vatandaÅŸlara baÅŸkan olacak kiÅŸinin geçmiÅŸinin araÅŸtırılmasından ÅŸikayet etmemesi gerektiÄŸini kaydetti.

Mansur YavaÅŸ'ın geçmiÅŸinin seçim çalışmalarına gölge düÅŸürdüÄŸünü dile getiren Özhaseki, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"KeÅŸke size burada projelerimi anlatabilseydim. Sizlere ulaşım, çevre, çocuklar ve kadınlar ile ilgili projeleri anlatsaydım. Böyle bir ortama geldik. Biz 25 tane belediye baÅŸkanı aday olduk. Ä°lçelerimizde ayakları yere basan projeler yaptık. Allah izin verirse Ankara 5 yıl sonra baÅŸka bir kent olacak. Ä°çinde yaÅŸayan insanların daha mutlu olduÄŸu bir Ankara olacak. Siyasi kavgalarımız olmaz. Biz çıkarız, dürüstlükle çalışırız. Kendimize has bir yönetim anlayışımız var. Çalışmalarımızda istiÅŸareyi esas alacağız. Ä°stiÅŸare edersem herkesin aklını kullanmış olurum. Åžeffaflık konusunda hassas davranacağım. Belediye baÅŸkanlığım yönetimlerinde ihaleleri canlı yayınlamış biriyim. DiÄŸeri ise israfsız belediye yönetimi. Ä°lk büyükÅŸehire geldiÄŸimde bütün makam araçlarını satmış biriyim. Ankara BüyükÅŸehir Belediyesinde ilk yapacağım iÅŸlerden birisi makam araçlarını satmak olacaktır."

EtkinliÄŸe, eski Meclis BaÅŸkanı Cemil Çiçek, eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Åžahin ve MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı YaÅŸar Yıldırım da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER