Gündem

Ağrı'da seçim zamanı camilerde 'dombra' çalındığı iddiasını yetkililer yalanladı

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Belediye Başkanı Savcı Sayan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın, "Ağrı’da yerel seçimlerde cami minarelerinden 'Dombra' şarkısı çalındığına" yönelik iddialarını yalanladı.

Ağrı'da seçim zamanı camilerde 'dombra' çalındığı iddiasını yetkililer yalanladı
23-05-2020 01:52
Ağrı

AK Parti AÄŸrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve Belediye BaÅŸkanı Savcı Sayan, CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın, "AÄŸrı’da yerel seçimlerde cami minarelerinden 'Dombra' ÅŸarkısı çalındığına" yönelik iddialarını yalanladı.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, belirtilen tarihte, seçim otobüsünün, AÄŸrı merkez Musa AÄŸa Cami’sinin arka sokağından geçtiÄŸi anda yankılama yaptığından dolayı sesin camiden geldiÄŸi yönünde bir algı oluÅŸtuÄŸunu belirtti.

Çelebi, açıklamada şunları kaydetti:

"CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yapmış olduÄŸu açıklamada, AÄŸrı’da 15 Mart 2019 yerel seçimlerinde cami minarelerinden 'Dombra' ÅŸarkısı çalındığına yönelik iddialar tamamen iftira ve gerçek dışıdır. Asla camide dombra ÅŸarkısı çalınmamıştır. AÄŸrı’nın ismini böyle asılsız ve gerçek dışı ithamlarla gündeme getirenleri esefle ve ÅŸiddetle kınıyorum. Ä°zmir’de cami hoparlörlerinden ÅŸarkı söylenmesi üzerine aynı görüntülerin ve asılsız iddiaların yeniden gündeme getirilmesi de art niyet taşımaktadır. Tüm milletimiz ÅŸunu iyi bilsin ki ezanımız, bayrağımız ve vatanımız hiç kimsenin test edemeyeceÄŸi kadar kutsal deÄŸerlerimizdir."

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Öztrak, bugün yapmış olduÄŸunuz açıklamada AÄŸrı’da camilerde dombra müziÄŸinin çalındığını söylemiÅŸsiniz. Seçim otobüsü caminin yanında geçerken oluÅŸan görüntüyü art niyetli bazı kiÅŸiler montajlayıp servis etmiÅŸlerdi. Asla böyle bir ÅŸey yok. Lütfen düzeltelim. Muhalefet genel baÅŸkanı trolliÄŸe soyunup bir ile iftira atıyor. AÄŸrı’da hiçbir camide dombra müziÄŸi çalınmamıştır. Seçim otobüsü caminin yanından geçerken çıkan sesi sizin troller 'camiden çalındı' yalanını uydurdular, o gün bütün detayları ile yalan olduÄŸunu ispatladık."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER