Genel

Afrikalı yetkiliden '2030'da kıtada açlık' uyarısı

Afrika Birliği'nin Tarım ve Köy Ekonomisinden Sorumlu Komiseri Jozef Sako, tarımda üretimin artırılmaması durumunda 2030'da Afrika'yı büyük bir açlığın beklediğini belirtti.

Afrikalı yetkiliden '2030'da kıtada açlık' uyarısı
03-07-2018 01:22

NOVAKÅžOT (AA) - Afrika BirliÄŸi'nin Tarım ve Köy Ekonomisinden Sorumlu Komiseri Jozef Sako, Afrika'da açlık uyarısında bulunarak kıtadaki ülkelerin tarım sektöründe yüzde 10'dan fazla yatırım yapmaları gerektiÄŸini söyledi.

Moritanya'nın baÅŸkenti NovakÅŸot'ta gerçekleÅŸtirilen 31. Afrika BirliÄŸi (AU) Zirvesi kapsamında düzenlediÄŸi basın toplantısında Sako, "tarımda üretimin artırılmaması durumunda 2030'da Afrika kıtasını büyük bir açlığın beklediÄŸi" uyarısında bulundu.

Afrika'nın doÄŸal kaynaklar, orman çeÅŸitliliÄŸi ve hayvan ürünleri bakımından zengin bir kıta olduÄŸunu vurgulayan Sako, ancak söz konusu imkanların gerektiÄŸi gibi deÄŸerlendirilmediÄŸini ve yönetimlerin ÅŸeffaflıktan uzak olduÄŸunu ifade etti.

Sako, Afrika kıtasında yer alan ülkelerin tarım sektöründe yüzde 10'dan fazla yatırım yapmalarının zorunlu olduÄŸuna iÅŸaret etti.

Afrika BirliÄŸi'nin Tarım ve Köy Ekonomisinden Sorumlu Komiseri ayrıca Afrika'daki yasa dışı avlanma ve aÄŸaç kesimlerinin neden olacağı tehlikelere de dikkati çekti.

Moritanya'nın ilk kez ev sahipliÄŸi yaptığı 31. Afrika BirliÄŸi (AU) Zirvesi'ne 22 ülke devlet baÅŸkanı düzeyinde, Mısır, Cezayir, Somali ve Kamerun baÅŸbakan, Fas ve Angola ise dışiÅŸleri bakanı seviyesinde katılıyor.

Afrika Birliği, 25 Mayıs 1963'te Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da kurulmuştu.

Muhabir: Hamdi Yıldız

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER