Genel

Adrenalin ve doğa tutkunlarının yeni rotası Derebaşı Virajları

Bayburt ile Trabzon arasında Soğanlı Dağları üzerindeki dik yamaçlarda yer alan ve "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları, doğa ve adrenalin tutkunlarının yeni rotası oldu.

Adrenalin ve doğa tutkunlarının yeni rotası Derebaşı Virajları
30-07-2018 16:20

BAYBURT

Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki SoÄŸanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine baÄŸlayan ve "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları, doÄŸal güzellikleriyle de adeta büyülediÄŸi doÄŸa ve adrenalin tutkunlarının yeni rotası haline geldi.

1914 yılındaki Rus iÅŸgali sırasında yöre halkının çalıştırılmasıyla inÅŸa edildiÄŸi bilinen yolda, özellikle kış aylarında çığ ve heyelan gibi doÄŸa olayları sıkça yaÅŸanırken, bölgenin karakteristik özelliÄŸi olan sis, SoÄŸanlı DaÄŸları zirvesindeki vadi boyunca yavaÅŸ yavaÅŸ ilerlerken farklı bir güzelliÄŸi de beraberinde getiriyor.

Keskin virajlarıyla sürücülere zor anlar yaÅŸatıyor

Kullanıcılarına dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yolların tanıtımını yapan www.dangerousroads.org adlı site tarafından 3 yıl önce "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları, sarp kayalıklar üzerinde ve araçla tek seferde dönülmesi mümkün olmayan 13 keskin virajla sürücülere zor anlar yaÅŸatıyor.

GümüÅŸhane DaÄŸcılık ve DoÄŸa Sporları Kulübü (GÜDAK) ile Bayburt FotoÄŸraf ve Sinema Sanatı DerneÄŸi üyeleri, bulunduÄŸu coÄŸrafya gereÄŸi sürücülere zor anlar yaÅŸatan ancak doÄŸal güzellikleriyle de son günlerde doÄŸa ve fotoÄŸraf tutkunları için yeni bir rota haline gelen Derebaşı Virajları'nda yürüyüÅŸ gerçekleÅŸtirdi.

"Bölgenin güzelliklerine dikkat çekmek istedik"

YürüyüÅŸü organize eden GÜDAK sorumlusu Selami Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürücüler için dünyanın en tehlikeli yolu seçilen yolda doÄŸa tutkunları olarak bir yürüyüÅŸ yapmak ve bölgenin güzelliklerine kendilerinin de bu yolla dikkat çekmek istediklerini söyledi.

GÜDAK'ın 2007 yılından beridir faaliyetlerini sürdürdüÄŸünü ve doÄŸa yürüyüÅŸleri gerçekleÅŸtirdiÄŸini anlatan Karaaslan, "ÇeÅŸitli etkinlikler yapıyoruz. Bu tür yerlere genelde gittik ama burası gibi uçurumlu, taÅŸların kesik ve dik olduÄŸu kayalık alanlarda yürüyüÅŸ yapamadık. Burasının gerçekten deÄŸiÅŸik, ürpertici bir havası var." diye konuÅŸtu.

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER