Ekonomi

Adıyaman'da bilinçli tarımla badem verimi ikiye katlandı

Salgın sürecine rağmen Türkiye genelinde bilinçli tarımı yaygınlaştırmaya yönelik model üretim alanları çalışmalarını aralıksız yürüten GÜBRETAŞ, verimli hasatlar gerçekleştirmeye devam ediyor

Adıyaman'da bilinçli tarımla badem verimi ikiye katlandı
23-09-2020 19:10

GÜBRETAŞ'ın bilinçli tarımı yaygınlaştırmaya yönelik faaliyetleri kapsamında Adıyaman'da başlattığı etkili gübreleme programı sayesinde yaş badem hasadında iki kat verime ulaşıldı.

GÜBRETAŞ'ın açıklamasına göre, ülke tarımında verimlilik ve kaliteyi artırmak için yıllardır Ar-Ge çalışmaları yürüten şirket, Türkiye'de yaygın olarak yetiştirilen tarımsal ürünler için "bitkiye ve bölgeye özel gübreler" geliştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda şirket tarafından son 15 yılda hububattan fındığa, meyve sebzeden ayçiçeğine, mısırdan Antep fıstığına kadar çok sayıda ürünün bitki besin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan 15'e yakın özel gübre geliştirildi. Bu çalışmalarıyla sektörde bitkiye özel gübre üretimi konusunda lider olan GÜBRETAŞ, üreticilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda buna yenilerini ekliyor.

Verimde yüksek artış sağlayan özel ürünlerini çiftçilere örnek olacak bilinçli tarım faaliyetleriyle de destekleyen şirket, koronavirüse karşı hassasiyetle aldığı önlemlerle Türkiye genelinde tarımsal danışmanlık ve model üretim alanları çalışmalarını da sürdürüyor.

Tüm gübreleme aşamalarının uzman ziraat mühendisleri tarafından takip edildiği model alanlardaki etkili gübreleme programlarıyla yetiştirilen ürünlerde, hasat sonuçları üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER