Özel Haber

Adil Rusya Partisi lideri Mironov: Ne yazık ki turizmde Türkiye ile rekabet edemiyoruz

Ünlü Rus politikacı ve Adil Rusya Partisi lideri Mironov, Rusya’nın turizmde Türkiye ile rekabet edemeyecek durumda olduğunu söyledi: "Ne yazık ki turizmde Türkiye ile rekabet edemiyoruz"

Adil Rusya Partisi lideri Mironov: Ne yazık ki turizmde Türkiye ile rekabet edemiyoruz
19-06-2020 07:09

MOSKOVA - ÖZEL

Adil Rusya Partisi lideri, ünlü Rus politikacı Sergey Mironov, turizm açısından Rusya'nın Türkiye ile rekabet edemeyecek durumda olduğunu belirtti.

Adil Rusya Partisi basın servisinden dikGAZETE.com tarafından edinilen bilgilere göre, Mironov Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova ile online bir görüşme yaptı.

Görüşmede Rusya'da iç turizmin geliştirilmesine ilişkin konular ele alındı.

Rusya Spor Turizmi Federasyonu Başkanı da olduğunu hatırlatan Adil Rusya Partisi lideri Mironov, yurtdışı turizmin kapalı olduğuna işaret ederek, "Peki iç turizm pazarı bu sezon vatandaşlarımıza ne gibi hizmetler sunabilecek? Her yıl, vatandaşlarımız yurtdışı gezilerine on milyarlarca dolar harcadı. Bu parayı burada harcamalarını isterdim. Ne yazık ki Karadeniz tatil bölgelerimizin hizmet kalitesi, konaklama ve uçuş fiyatları (gidiş-dönüş) açısından Türkiye ile rekabet edemediğini görüyoruz" dedi.

Rosturizm Başkanı iç turizmin geliştirilmesine ilişkin çalışmaları anlatırken, ünlü Rus politikacı, milletvekili Mironov da bu konuda parti olarak gereken tüm destekleri sağlayacaklarını kaydetti.

RUS HALKI TÜRKİYE VE İSLAM TARİHİNE İLGİ GÖSTERİYOR

Bu arada daha önce basına konuşan Mironov, Muhteşem Yüzyıl dizisi sayesinde İstanbul’a giden Rus turist sayısının arttığını belirtmişti. Rus politikaçı, halkın Türkiye ve İslam tarihine ilgi gösterdiğini ifade etmişti.

Mironov, “Türkiye Başbakanı “zavallı Süleyman” konusunda tabii cilve yapıyor. Çünkü onlar muazzam çalışma yaptığının gayet güzel farkında. Dizinin 45 ülkede seyredildiği de bunu onaylıyor. Farkında mısınız, bugün Türkiye’ye yönelik Rus turist sayısı arttı, ama Antalya’ya değil, İstanbul’a, Konstantinopol’a yönelik arttı. Muhteşem Yüzyıl dizisindeki tarihi yerlerle ilgili artık özel turlar bile var.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

İnsanlar, Türkiye ve İslam tarihini öğrenmek istiyor

Evde kendisinin de bazen “Muhteşem Yüzyıl”ı izlediğine dikkat çeken Mironov, “Hani neyse ev hanımlarımızı anlıyorum, ama çoğu kadınımız meğerse çok ilgiyle izliyor, birçoğu bunu dile getirmekten çekiniyor. Eşim de izliyor, ben de bazen ister istemez izliyorum. İnsanlar Türkiye ve İslam tarihini öğrenmek istiyor. Ama onlar bu gibi sanat eserleri aracılığıyla kendi ülkesine de benzer oranda ilgi gösterebilir, biz ise bunu bile düşünemedik” diyerek özeleştiride bulunmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER