Politika

Adalet Bakanı Gül: Hakim ve savcılarımız bağımsız, tarafsızdır

Adalet Bakanı Gül, "Hakim ve savcılarımız bağımsız, tarafsızdır ve hukukun, adaletin gereği neyse asla ondan şaşmamışlardır, şaşmayacaklardır. Yargı üzerinde spekülasyonlar yapmak, hiçbir kimseye fayda getirmez." dedi.

Adalet Bakanı Gül: Hakim ve savcılarımız bağımsız, tarafsızdır
13-08-2017 18:48

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 15 Temmuz gazileri, ÅŸehit ve gazi yakınları ile devlette istihdam edilen gazi ve ÅŸehit yakınlarıyla Hakimevi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Gül, burada yaptığı konuÅŸmada, darbe giriÅŸimine karşı asil Türk milletinin onurlu karşı çıkışının nesilden nesile anlatılacak bir destan niteliÄŸi taşıdığını belirtti.

15 Temmuz'da devletin, bayrağın, ezanın ortadan kaldırılmasına yönelik iÅŸgal giriÅŸiminde bulunulduÄŸunu anımsatan Bakan Gül, "CumhurbaÅŸkanımıza suikast düzenlemek ve Türkiye'yi iÅŸgal etmek için yapılan bu giriÅŸime, bu hayasızca akına karşı aziz milletimiz göÄŸsünü siper etmiÅŸtir. Gerçekten o gün, genci, yaÅŸlısı, zengini, fakiri, doÄŸulusu ve batılısı tüm millet tırnak gibi iç içe girmiÅŸ ve aziz vatanımızı, devletimizi korumuÅŸtur." diye konuÅŸtu.

"Bırakalım bağımsız ve tarafsız yargı kararını versin"

Bakan Gül, 15 Temmuz darbe giriÅŸimini gerçekleÅŸtirenlerin yargı önünde hesap verdiÄŸini belirterek, Türk yargısına güvenilmesi gerektiÄŸini bildirdi.

"Hakim ve savcılarımız bağımsız, tarafsızdır ve hukukun, adaletin gereÄŸi neyse asla ondan ÅŸaÅŸmamışlardır, ÅŸaÅŸmayacaklardır. Yargı üzerinde spekülasyonlar yapmak, hiçbir kimseye fayda getirmez." diyen Gül, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"Bırakalım bağımsız ve tarafsız yargı, bu yargılamasını hukukun çizgisinde kararlarını versin. Sizler de duruÅŸmaları takip ediyorsunuz. Orada bir tiyatronun nasıl oynandığını, bunların aynı zamanda nasıl bir tiyatrosu olduÄŸunu, nasıl bir örgüt militanı olarak yetiÅŸtiÄŸini görüyorsunuz. Hadi onlar örgüt elemanı, örgüt yöneticisi ama maalesef dışarıda da birilerinin bu söyleme destek verdiÄŸini üzülerek görüyoruz. Partiyi, CHP'yi ayrı tutuyorum ama ana muhalefetin Genel BaÅŸkanı'nın ifadeleri gerçekten 15 Temmuz ruhunu incitmektedir. Milletvekilinin açıklaması, 15 Temmuz ÅŸehitlerinin ruhunu ve gazilerimizi incitmektedir. FETÖ'nün aÄŸzıyla konuÅŸan bir ana muhalefet Genel BaÅŸkanı var ve bu demokrasimiz açısından çok üzücü bir durumdur. DuruÅŸmaya gidin, o FETÖ'cülerin yapmış olduÄŸu konuÅŸmaları dinleyin, gelin bakın ana muhalefet Genel BaÅŸkanı'nın konuÅŸmaları da birbirine çok benziyor. Ya onlar alıyor savunmayı ya bu alıyor, iÅŸin içinden çıkamadım."

Bakan Gül, hükümetin ve siyasi partilerin her zaman eleÅŸtirilebileceÄŸini ancak Türkiye'yi ÅŸikayet etmenin ve küçük düÅŸürmenin asla bir siyasetçiye yakışmayacağını ifade etti.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayip ErdoÄŸan liderliÄŸinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ileri demokrasi örneÄŸi sergileyeceÄŸini anlatan Gül, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 hedeflerine en güzel ÅŸekilde kavuÅŸulacaktır. Bizler, sizlerin daima yanındayız. Bu ülkenin teröristlere karşı vermiÅŸ olduÄŸu mücadelesinde kahramanlık yapan ÅŸehitlerimiz ve gazilerimizi asla devletimiz unutmayacaktır. Ä°ÅŸte 15-16 yaşında Eren kardeÅŸimiz canıyla bu ülke için mücadele ettiyse, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da teröristlere karşı mücadele eden Mehmetçik ve askerimiz... Burada ve dışarıda Türk insanın ve devletinin bekası için mücadele eden tüm ÅŸehitlerimizi rahmetle anıyorum, minnetle yad ediyorum, gazilerimizi de selamlıyorum." diye konuÅŸtu.

"Vatan namustur"

Kamuda istihdam edilen 15 Temmuz gazilerinden 36 yaşındaki Süleyman Çetin de darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı gece Genelkurmay BaÅŸkanlığı önünde bulunduÄŸunu ve burada ÅŸarapnel parçasının isabet etmesi sonucu sol ÅŸakağından yaralandığını anlattı.

O gece yaÅŸadığı ÅŸoku hala atlatamadığını ifade eden Çetin, "Allah, bir daha yaÅŸatmasın. Teröre, lanet okuyorum. Vatan namustur. Çocuklarımı da vatana hayırlı birer evlat olarak yetiÅŸtiriyorum." dedi.

Muhabir: YeÅŸim Sert Karaaslan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER