Genel

Adalet Bakanı Bozdağ: HSYK'nın FETÖ'ye ilişkin değerlendirmeleri büyük oranda tamamlandı

Adalet Bakanı Bozdağ,"Şu anda HSYK çalışmalarını son noktaya getirmiş durumdadır. Yargı içerisinde FETÖ'ye ait değerlendirmeler HSYK tarafından büyük bir oranda tamamlanmıştır diyebiliriz." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: HSYK'nın FETÖ'ye ilişkin değerlendirmeleri büyük oranda tamamlandı
11-04-2017 00:41

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun "kontrollü darbe" sözlerine iliÅŸkin, "Meclis'te CHP'nin genel baÅŸkan yardımcısı, grup baÅŸkanvekili vardı, beraberdik. Bombalar atıldığında oradaydık. O duyguları beraber yaÅŸadık. Sokakta da vardı. Sayın KılıçdaroÄŸlu da havaalanına iniyor ama oradan da kontrollü bir kaçış var. Onu da görüyorsunuz orada. 'Darbe olursa tankın üstüne çıkarım' diyen KılıçdaroÄŸlu, tanklara görünmeden bir yere gitmeye uÄŸraşıyor." dedi.

BozdaÄŸ, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu'nun darbe giriÅŸimine iliÅŸkin "kontrollü darbe" sözlerinin hatırlatılması üzerine BozdaÄŸ, darbe teÅŸebbüsünü 80 milyon Türk halkının yaÅŸadığını belirtti.

"Türk milletinin aklıyla alay etme"

BozdaÄŸ, her anına ÅŸahit olunan bir darbeye, "kontrollü darbe" denilmesini "Türk milletinin aklıyla alay etme" ÅŸeklinde nitelendirerek, bunun ÅŸehitlere de saygısızlık anlamına geldiÄŸini vurguladı.

KılıçdaroÄŸlu'nun "ByLock" iddialarının da sorulması üzerine BozdaÄŸ, KılıçdaroÄŸlu'nun elindeki listeyi açıklamasını istedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki AK Parti olarak 'Bunu derhal açıkla, hodri meydan.' Ama o diyor ki 'Benim elimde var, onlar açıklasın.' Bizim elimizde yok öyle bir ÅŸey. Senin elinde varsa açıkla biz de öÄŸrenelim. Savcılıklar orada götür ver, savcılıklar da bunun gereÄŸini yapsın ama ne yapıyor, bunu siyaseten kirletmek için kullanıyor. FETÖ, AK Parti'yi yıkmak için uÄŸraşıyor. AK Parti iktidarını düÅŸürmek için darbeye teÅŸebbüs etti. 180 vekil varsa, 130'dan fazla da CHP'de var. Topladığınızda salt çoÄŸunluktan fazla yapıyor. Ä°ÅŸte Tayyip ErdoÄŸan'dan kurtuldunuz. Dayanışmaları iyi gözüküyor, hemen FETÖ'ye söyle istifa ettirsin o vekilleri. Ondan sonra birlikte CHP'nin çatısı altında veya baÅŸka bir oluÅŸumla beraber birleÅŸin sen de baÅŸbakan ol. Böylelikle hem Tayyip ErdoÄŸan'dan hem AK Parti'den kurtulmuÅŸ olursunuz."

KılıçdaroÄŸlu'nun "darbe" ve "ByLock" konusunda söylediklerinin, kontrollü FETÖ yalanının CHP tarafından tekrarından ibaret olduÄŸunu dile getiren BozdaÄŸ, KılıçdaorÄŸlu'nun elindeki bilgi ve belgeleri kamuoyuna çıkarak açıklaması gerektiÄŸini belirtti.

"HSYK çalışmalarını son noktaya getirmiÅŸ durumdadır"

FETÖ'nün medya yapılanmasına iliÅŸkin davada tahliye kararı veren mahkeme heyeti ve duruÅŸma savcısının geçici görevden uzaklaÅŸtırmasına iliÅŸkin ise BozdaÄŸ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) görevini anayasa ve kanunlara göre yaptığını söyledi.

HSYK'nın verilen yetkileri kullanarak görevleri yerine getirdiÄŸini ifade eden BozdaÄŸ, mahkeme heyetinin ve duruÅŸma savcısının soruÅŸturma kapsamında görevlerinden uzaklaÅŸtırıldığını bildirdi.

"Åžu anda yargıda FETÖ mensupları tamamen temizlendi diyebilir miyiz?" ÅŸeklindeki bir soru üzerine BozdaÄŸ, FETÖ'yle irtibatlı ve iltisaklı olan hakim ve savcıların HSYK tarafından ihraç edildiÄŸini hatırlattı.

Adalet Bakanı BozdaÄŸ, "Åžu anda HSYK çalışmalarını son noktaya getirmiÅŸ durumdadır. Muhtemeldir ki bu ayın sonuna kadar bu çalışmaları nihayete erdirecektir. Yargı içerisinde FETÖ'ye ait deÄŸerlendirmeler HSYK tarafından büyük bir oranda tamamlanmıştır diyebiliriz. Bizim bilmediÄŸimiz bir kripto olabilir mi? Olabilir. Ama bilinip de yargıda kalan kimse olmadığını deÄŸerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Kemal KaradaÄŸ



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER