Genel

Adalet Bakanı Bozdağ: Esed'in kimyasal silah kullandığı tespit edildi

Adalet Bakanı Bozdağ, "İdlib'den getirilmiş 3 ceset üzerinde yapılan otopsi sonucu Esed'in kimyasal silah kullandığı tespit edilmiş durumda." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Esed'in kimyasal silah kullandığı tespit edildi
06-04-2017 17:07

KIRIKKALE (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Suriye'nin İdlib kentinden Adana'ya getirilen 3 cesede yapılan otopsi sonucunda kimyasal silah kullanıldığının tespit edildiğini bildirdi.

Bakan BozdaÄŸ, Kırıkkale'de gazetecilere yaptığı açıklamada, kimyasal silah saldırısının yapıldığı Suriye'nin Ä°dlib kentinden Adana'ya getirilen cesetlerle ilgili otopsinin tamamlandığını belirtti.

"Esed'in kimyasal silah kullandığı tespit edildi"

Otopside kimyasal silah kullanıldığının tespit edildiÄŸini vurgulayan BozdaÄŸ, ÅŸunları söyledi:

"Adana'da, Ä°dlib'ten getirilmiÅŸ olan 3 ceset üzerinde otopsi yapıldı. Otopsiye, Dünya SaÄŸlık Örgütü temsilcisi ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcileri ve adli tıp uzmanları katıldılar. Yapılan otopsi sonucunda kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi. Adli tıp raporu, bunu çok açık bir ÅŸekilde ortaya koydu. Åžu anda hem Dünya SaÄŸlık Örgütü temsilcileri hem de BirleÅŸmiÅŸ Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerinin olduÄŸu bir çalışmayla bu otopsi tamamlanmış durumda. Esed'in kimyasal silah kullandığı, bu bilimsel incelemeyle de tespit edilmiÅŸ durumda."

Muhabir: Zekeriya Karadavut, Fatih Gökmen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER