Genel

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi: İşim Suriye'de savaşı Ruslar için çıkmaz haline getirmek

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Temsilcisi Jeffrey, ABD'nin Suriye'de askeri varlığını devam ettireceğini ve amaçlarının Suriye'de savaşı Rusya için "çıkmaz haline getirmek" olduğunu belirtti.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi: İşim Suriye'de savaşı Ruslar için çıkmaz haline getirmek
14-05-2020 22:46

WASHÄ°NGTON (AA) - ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve DEAÅž ile Mücadele Koalisyonu Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin Suriye'de askeri varlığını devam ettireceÄŸini ve amaçlarının Suriye'de savaşı Rusya için "çıkmaz haline getirmek" olduÄŸunu söyledi.

Washington merkezli Hudson Enstitüsünde konuÅŸan Jeffrey, ABD'nin Suriye'de bulundurduÄŸu gücün faydalarını görmeye baÅŸladıklarını ifade ederek, ülkesinin Afganistan'da olduÄŸu gibi Suriye'de de çıkmaza girdiÄŸi iddialarını reddetti.

ABD'nin Suriye'deki politikasının bölgedeki düÅŸmanlarına baskı uygulamak olduÄŸunu belirten Jeffrey, "Takip ettiÄŸimiz politikanın akıllıca bir politika olduÄŸunu düÅŸünüyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Jeffrey, "Burası (Suriye) Afganistan veya Vietnam deÄŸil. Burası (ABD için) bir çıkmaz deÄŸil. Benim iÅŸim bu savaşı Ruslar için bir çıkmaz haline getirmektir." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER