Genel

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: Türk vatandaşları büyük bedeller ödeyerek demokrasiyi savundu'

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, "Neredeyse tam bir yıl önce Türk vatandaşları büyük bedeller ödeyerek yasa dışı darbe girişimine karşı demokrasiyi savundu." dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: Türk vatandaşları büyük bedeller ödeyerek demokrasiyi savundu'
14-07-2017 02:41

ADANA (AA) - ABD'nin Adana KonsolosluÄŸunca ülkenin bağımsızlığının 241. yılı dolayısıyla bir otelde resepsiyon verildi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve eÅŸi Holly Holzer Bass da "Bağımsızlık Günü" resepsiyonuna katıldı.

Büyükelçi Bass, resepsiyonda yaptığı konuÅŸmada, "Neredeyse tam bir yıl önce Türk vatandaÅŸları büyük bedeller ödeyerek yasa dışı darbe giriÅŸimine karşı demokrasiyi savundu. Bu yıl Türkiye'de ÅŸiddet olayları nedeniyle kayıplar veren herkese derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız saÄŸ olsun." dedi.

Bass, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"GeçtiÄŸimiz yılın olayları bize bir kez daha göstermiÅŸtir ki terör ve ÅŸiddete verilecek tek cevap adalet ve hukukun üstünlüÄŸüdür. Türk hükümetinin 15 Temmuz'da meydana gelen korkunç olayların faillerini adaletin karşısına çıkarmaya yönelik giriÅŸimlerini desteklemeye devam ediyoruz. Adalet ararken ve tüm vatandaÅŸlarımız için fırsatlar yaratırken, Amerika BirleÅŸik Devletleri buradaki arkadaÅŸlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeye devam edecektir. Önümüzdeki aylarda ve yıllarda bir kez daha hepinizle birlikte çalışmayı iple çekiyoruz."

Muhabir: Bekir Ömer Fansa

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER